2009. november 20., péntek

A rántott karfiol új ruhája...


Életem első rántott karfiolja. Dacoltam a hagyományokkal, és szeletben sütöttem ki, hogy ne kelljen bőséges olajat öntenem az edénybe. Így olyan, mint egy szelet hús, vagy sajt, vagy bármi, csak a karfiolra nem hasonlít. De nem ez a lényeg, hanem, hogy finom. Volt. Megboldogult szegény feje...

Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Mennyiségeket direkt nem írtam, mert ha kisebb, ha nagyobb fej karfiolt veszünk, egyértelműen kevesebb, vagy több kell mindenből.

Kezdésként a karfiol torzsáját levágtam, és a lehető "legeslegmélyebben" kivágtam a fejből, amennyire csak lehetett. Még annyira, hogy a kis ágakat egyben tartsa.

A karfiolt bő vízben felteszem főni, és forrástól számított kb 10-12 perc alatt megfőzöm. Ne legyen puha, éppen roppanós legyen! A vizet természetesen sózzuk meg!

Ha készen van, hűtsük ki, majd jöhet a panírozás, mely a következőből áll:

Először lisztbe, majd felvert tojásba forgatom, majd legvégén zsemlemorzsába. Ha ezzel megvagyunk, egy arra alkalmas edényben olajat melegítek, majd ebben a panírozott karfiol mindkét oldalát pirosra sütöm.

Készen vagyunk.

Tálalni tartár mártással és frissen őrölt borssal tálalom.



16 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Béke poraira :-)

Ugorna csak a számba... Tartárral...

szepyke írta...

Krumplipürét kérsz hozzá????:)))

L.Krisztina írta...

Jövök én is , de én pofátlan vagyok :én rizst szeretnék kérni hozzá. Jaj még az illatét is érzem !ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Na akkor futok is!

mandy tarragon írta...

Jól néz ki, én is kérek :)

Kovács Micike írta...

de kasa! én is kipróbálom. jó lesz majd a vega uraságnak (is).
szepyke! mail ment.

szepyke írta...

Krisztina, ne futkoss, üljék le szépen a rizshez idő kell, de már feltettem főni!
:)))


Mandy, krumplipüré, vagy rizs? :)

Kovács Micike, írtam!:))))

mandy tarragon írta...

hm, hm. Krumplipüré :)

szepyke írta...

Tartárt valaki?

Savanyúságnak, mit szóltok a savanyúkáposztához????

L.Krisztina írta...

Tartárt természetesen!:)
Anélkül el sem tudom képzelni::))
Időm meg van !!!!!Tehát várok szépen !!!!!!!!

szepyke írta...

Nah, akkor megnyugodtam, hogy nem rohangászol valahol!:)))

L.Krisztina írta...

Csak hozzád:)))

napmátka írta...

Tetszik a módszer, mert utálom darabonként panírozni..:)
Viszont imádom enni!

Csibe írta...

Jöhet bármilyen formában! Szeretem, többször is szeretném, csak lusta vagyok elkészíteni...

szepyke írta...

L.Krisztina, helyes!:))))

Napmátka, lehet, hogy erre viszont jobban kell figyelni, hogy ne törjön szét, mondjuk, kevesebb olaj is elég a sütéshez, mert egy-két centi olaj is ellepi!

Csibe, pedig nem olyan nagy meló. Megfőzni előtte este megfőztem, aztán másnap paníroztam. Mivel nálunk a rántott sajt a folytonosan visszatapsolt, ez már nem olyan gáz...:))

trinity írta...

Ez király!!! Mármint hogy szeletelted..A rántott karfiol panírozásában azt utálom, hogy amorf-de így sokkal könnyebb!! Megvettem:))

szepyke írta...

Trinity, :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...