Van nekem egy ilyen szettem. Anno úgy vettem, hogy sűrű palacsintatésztát kell csinálnom, majd belenyomnom ezt az izét olajba, majd a tésztába, majd bele a forró olajba, sütöm, és ilyen formákat fogok kapni. (lepke, virág, csillag, karika) Nem részletezem az első és egyben utolsó próbálkozásomat, maradjunk abban, hogy sima palacsinta lett a vége. Nah, jó, annyit elárulok, hogy belemártottam olajba, utána nem ragadt rá a palacsintatészta, ha nem mártottam olajba, akkor meg úgy ráégett, hogy nem lehetett levakarni róla... Szóval, nálam nem működik. Másnál? Valakinek van hozzá bármilyen ötlete? Jelenleg porcukrozáshoz használom mintának...
18 megjegyzés:
Ilyen virág alakú formát Macikonyha blogján láttam.
Azt hiszem fánkot készített vele :)
Igen,igen,igen!
Ez az!!!!!!
Köszönöm!!!
Akkor én vagyok a béna... Nah, kipróbálom ezzel a recepttel! :-))
Én is Macikonyhát akartam javasolni, most viszont, hogy erről lemaradtam, visszakérdeznék, hogy hol lehet ilyet kapni. Mertmivel én pont ilyenre vágyom, amióta csak láttam azt a bizonyos receptet.
Anno a teszveszen vettem. Kb egy, vagy két éve. Kerestem én is azóta, már csak a recept miatt is, de nem találtam. Ha jól emlékszem 1200 Ft volt, és ha minden igaz, cseh, vagy szlovák termék, legalábbis valami hasonló nyelven volt rajta minden.
Szia! Anyunak is van ilyen - Szlovákiában élünk :p -, és szintén fánkot készít vele. Ha akarod, kérek tőle receptet. :)
Állatokat is lehet megjelölni vele!
Kati!!!! Küldjél nekem légy szíves, mert most meg már nagyon érdekel, hogy mi is ez!!!!!
Kööööööööszöööööööönööööööööööm!!!!
"saját levében" ! Ezen nagyon jót röhögtem!!! A legnagyobb állat amit megjelelölhetnék, az egy nyúl, illetve van egy halam, de azt max agyoncsapni tudnám vele. Mondjuk, a szomszédokat lehet állatnak tekinteni? (Előttem van a kép, ahogy tűzesen izzó lepkével kergetem őket, hogy mindre jelet égessek!) És most leestem a székről a röhögéstől! :-)))))))))
Látom, a billogozásos ötletemmel elkéstem!:)
Egyébként mennyire éles ezeknek az alja? Mert ha eléggé, akkor lehetne velük kiszaggatni bármit, pl. kenyeret és vicces szendvicseket gyártani, vagy piskótatésztát. Esetleg.
Makka! Annyira nem éles, és üreges, így elég vékony tésztát kapnék. De azért, megnézem majd, hátha! A billogozás nagyon megmozgatta a fantáziámat!:-)))
Tetszik, hogy a konyhám egyik rejtett tartaléka mit hoz ki a fantáziátokból! :-))))))))))))))
hello, köszi a kommentet, ja ezek az izék fánkhoz valók, mártogatós fánkot lehet vele sütni, nekem sajna nincs,amúgy a padlizsános receptedet meg fogom csinálni, minden jöhet ami padlizsán, nekem is van fenn egy, az is nagyon finom.
Találtam két receptet is, de spanyolul vannak....
http://cafezinhodascinco.blogspot.com/2008/08/flores-para-o-ch-da-tarde.html
http://otavia.blogspot.com/2008/01/flores-de-massa-frita.html
Talán az ovo a tojás...
Spanyolul még a köszönést sem értem, sőt, úgyhogy most várok, hátha jár erre egy jótündér, és lefordítja őket...
Ha nem jár erre, holnap lefordítom, csak hátha...
aláírás: szemtelen szepy... :-))))
dorothy62! Ez egy nagyon finom étel, és jól variálható, tehát nem kell mindent szigorúan betartani. Az ilyeneket szeretem én is.
Macikonyhás javaslattal elkéstem, viszont itt egy nagyon hasznos link. Ha nem tudod, mi az eredeti nyelv, használhatod a nyelvfelismerés funkciót is.
http://translate.google.com/#
Ezt portugálról sikerült neki:
"Nem tudom, ha a pont a tömeg volt, de rájöttünk, hogy ha túl folyadékkal, és nem a virágok képződnek.
Nagyon finom volt !!!!!"
Itt olvashatod az egész receptet a kommentekkel együtt:
http://href.hu/x/94ye
Sára! Köszönöm szépen! Nézem! Esetleg megkinálhatlak egy virággal?:-)
Kati!!!! Jöhet a recept, és előre köszönöm!!!!!
Szia nem tudom érdekel e még a recept,
Azt hiszem rózsa fánk néven fut de nem tudom kiolvasni a rápacsálodott olajtól,
Hozzávalok
2 tojás
2 ek cukor
8 ek liszt
csipet só
2.5 dl tej
a hozzávalókat kikeverni.
A rózsa formát a forró olajba mártom,azután hirtelen a tésztába nyomom ( a felső részre ne folyón a tészta) azután vissza az olajba, szépen lefordul rola, pörgösen kell vele dolgozni külömben megég.
lecsepegtetem és vaniliás cukorral meghintem.
finom ropogós a csörögére hasonlít
Anake, köszönöm, már van recept, fel is került a blogra:
http://szepsegtar.blogspot.com/2009/05/megvan-recept.html
de nagyon köszönöm, kedves vagy, hogy segítettél!:)
Megjegyzés küldése