2009. május 27., szerda

Három hagymás csirkemell





Ha végre itt a fehérjenap, és végre húst lehet enni hússal, sajttal, akkor bizony ne bízzuk a véletlenre a dolgot! Legyen finom, legyen laktató, és minél több olyan dolog legyen benne, ami fehérjének számít, mert utána csak négy nap múlva ehetünk megint ilyesmit. A mai nap csirkemellet sütöttem. Pici olajban megdinszteltem a felkarikázott újhagymát, ment rá a csirkemell, amit sóztam, borsoztam. Jól átsütöttem mindkét oldalát, illetve időközben mellé tettem három házisajt golyót. Közben megpucoltam három sárgarépát, és lereszeltem mindhármat. Amikor a hús teljesen átsült, és a sajtgolyók is megpirultak, kivettem és a hagymás olajos, szaftba beleforgattam a reszelt répát. Egy pár percig pároltam, sütöttem, ment rá egy kevés pirított szezámmag, egy kis szeletelt fokhagyma és aprított snidling. A végeredmény könnyű, de tartalmas lett. A fokhagyma nagyon jól passzol a répához, és mind a sajthoz, mind a húshoz nagyon finom. Tálaláskor kapott egy kis lenmagolajat is.




4 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Ez nagyon tetszik, szép is, finom is.

szepyke írta...

Az volt. Már elfogyott. :-)) Nagyon passzol a répa meg a fokhagyma, majdnem jobb volt, mint a hús! Pedig én húsevőnek tartom magam. :-))

trinity írta...

Nagyon jól sikerült!!! A répa a husival gondolom új dimenzióba repített:)))

szepyke írta...

:-)) igen, tényleg nagyon finom volt együtt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...