2009. május 28., csütörtök

Megvan a recept!!!! Virágfánk


Tegnap feltettem egy bejegyzést, miszerint van valami izém otthon, ami biztos, hogy a konyhában használandó, de nem tudom, hogy mi az, illetve tudom, de nincs hozzá receptem, és amit eddig próbáltam, az csúfos véget ért... És akkor jött sok-sok segítő ötlet, illetve sok-sok jó ötlet is. Az ajánlatokban Macikonyha oldalát ajánlották, ahol tényleg ilyen van és tényleg van recept is. És hát, nem bírtam sokáig... Megpróbáltam, és tényleg! Sikerült!!! Volt egy kis bénázás, illetve, ahogy a palacsintánál is történni szokott, volt ami nem pont olyan lett, mint amilyennek lennie kellene, de a lényeg az, megvan az irány, már csak gyakorolni kell. A receptben szereplő adagból szinte egy kosárnyi figura lett. A virág sikerült a legjobban, a többi néhol csálé, vagy hiányos lett. Kisülve lecsöpögtettem és megszórtam fahéjas porcukorral. Esetleg kér valaki belőle? :-)







Flores, vagy virágfánk
  • 4 tojás
  • 15 deka liszt
  • 1 csipet só
  • tej
  • olaj a sütéshez
A hozzávalókból palacsintatészta sűrűségű tésztát keverek.  Ha csomómentes, rendesen elkevertük  a tésztát,  a hűtőbe teszem minimum negyed órára.
Mély, de kicsi edényben jó 4 ujjnyi magasan olajat melegítek és beleállítom a fém sütőformát.
Amikor már átforrósodott a vas, a tesztába mártom, hogy kb. 2 cm magasságban vékonyan bevonja a formát, majd azonnal a forró olajba merítem. (Nem engedem az edény fenekére!) Néhány másodperc után villával meglazítva le lehet fejteni a tésztát a formáról. Addig sütöm, amíg szép aranysárga lesz. Konyhai törlőpapírra szedem ki mindegyiket, majd fahéjas cukorba forgatom még melegen.

Ha nincs ilyen formánk, annyira ne sajnáljuk... Egyszerűnek látszik, de rémesen össze lehet vele koszolni a konyhát és magunkat. Ez is valami olyan, ami jól néz ki, de semmi extra... Ahogy sütjük, közben iszonyat olajszag lesz tőle... Szóval, ne sajnáljuk, nem akkora szám...


6 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Én kérek. Nagyon guszta. Úgy képzelem, pepecselős lehet.

szepyke írta...

Hááááát... A négy tojásos adagból annyi lesz, hogy elkezdtem egy lapostányérral, majd a felét sem kisütve már három tányérnál tarottam. Ami a bajom vele, hogy nagyon megszívja magát olajjal... És az olaj egy idő után szépen füstöl. Ennyit lehet, hogy nem ér, vagy még tanulni kell, hogy hogy kell vele bánni, mert volt olyan, amikor a formát a tésztába mártva, nem tudtam kiemelni, viszont a tésztát összekapta. Szóval, még próbálkozni kell vele, meg begyakorolni.

trinity írta...

Naná, hogy kérek:)))
Kitartó vagy nagyon!!!

szepyke írta...

Igen, az.
Kitartó. És küldtem egy virágot, egy csillagot és egy lepkét. A lepke viszi a hátán a másik kettőt!
Jó étvágyat nektek! :-))

Gyöngyi írta...

Szepyke, most mondd meg! Azt hittem, egy nagyon egyedi darab ez a konyhai kütyü, és közben egyre-másra kerülnek elő:)) Szép lett a Tied is, nincs vele semmi probléma. Ha látod valahol, gondolj rám, jó lenne beszerezni - ha még gyártják egyáltalán.. Jó éjt, szép álmokat, és köszönöm, hogy megmutattad!

szepyke írta...

Gyöngyi, nagyon szívesen, én is úgy kaptam a receptet. Nekem annyira nem jött be ez az izé, mert nagy olajszaggal jár...:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...