2009. május 10., vasárnap

Miért van zöld színe a mandula aromának?

Néztem kedvenc adómat, és abban egyik kedvenc szakácsomat. (Ok, lehet, hogy másoké is, de most hívjuk az enyémnek.) Az a szakács főzött éppen, aki mostanában a gazdaságos áruház kicsit sem átverős akciójának reklámjában szerepel, ahol 40 db pont összegyűjtése után nagyon, nagyon, nagyon kedvezményesen (?!) lehet megvásárolni bizonyos cég különböző edényeit, bár, ha az ember lánya kicsit "utánavakar" az Interneten, akkor 40 pont összegyűjtése nélkül még olcsóbban kapja meg ugyanezeket, nah mindegy. Tehát, szakácsom főz, illetve itt éppen sütött. Mivel ki-be mászkáltam, csak részeket láttam, de azt éppen elcsíptem, hogy mandula aromát használt, ami zöld színnel festette meg a tésztát. Ezért, adódott a kérdés: miért zöld a mandula aroma? Nekem a manduláról egy kívülről barna, belül fehéres mag jut eszembe, nem pedig a még zöld valami alatt még éretlen mandula. Jó, tudom, használhatom a másik cég aromáját (az V. kerületi orvososét), de akkor sem értem, miért zöld a mandula aroma? Ez kinek jutott az eszébe, hogy zöld legyen???


kép forrása: www.szilas.hu

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Érdekelne, hogy hol láttad azokat a serpenyőket, főleg annyival olcsóbban. Nekem nagyon tetszenek ezek, amik most a tescoban vannak, de a többi tefal - ami nekem is van, és amit bárhol lehet kapni - a nyomába sem érhet. Szívesen vásárolnék belőle, főleg, ha olcsóbb is.

t3v, az okostojas írta...

szerintem többi műanyag társához hasonlóan valami ipari színezéktől, talán, hogy szemre is meg lehessen különböztetni - az én olajos mandulakivonatom pl. színtelen. Külföldön még az aromákból is sokszor kétféle kapható ugyanabból (színezett és nem ~).

"saját levében" írta...

Láttam egy riportot, ahol az volt a kérdés, miért olyan abnormálisan piros az eperjoghurt? Mert ez a vevők igénye - hangzott a válasz. Majd a pékségben kérdezősködött a riporter, hogy miért kell a kenyérbe fixáló anyag? Mert a vevők igénye az hogy a kenyér szép, látványos, magas legyen. Ezek után nem kérdés hogy miért zöld az aroma!

szepyke írta...

Ha rákeresel a google-ban, beírva a Tefal nevet és a serpenyő nevét, egy csomó találatot kidob. Én a palacsintasütőre és a wok-szerű serpenyőre kerestem rá, és mindkettőt jóval olcsóbban, pontok gyűjtése nélkül meg lehet venni, vagy rendelni.

szepyke írta...

t3v! a Dr Oetker változata is színtelen, ha minden igaz...

szepyke írta...

"saját levében"! már írtam egy kommentet a citromos joghurtról, ami meg lehetetlen sárga, pedig a citrom csak kivülről sárga... gondolom, mi vevők hülyék vagyunk és ha valami szép színes jobban elhisszük, hogy az az, ami rá van írva...

trinity írta...

Arról olvastam nemrég, hogy amennyi eper az egész Földön terem, azt mind beletennék a boltokban kapható eperjoghurtba -nem lenne elég...egyszerűen nem terem ennyi eper!
Akkor jöjjön a költői kérdés: miből is van az eperjoghurt????Mert eperből biztos nem...

De van egy trópusi fafajta, aminek a kérgét ledarálva kész is az eperíz:))))A többi meg festék kérdése:))))

szepyke írta...

Hát, ez remek! Fúj!Kiváncsi lennék, hogy tényleg mi vevők vagyunk ilyen hülyék, vagy csak a multik hiszik ezt rólunk?

Ildikó írta...

Így már értem. Szilast nem használok. Tavaly szükségem volt ételfestékre, és még nem tudtam, hogy a szilas vajas krémhez használhatatlan. Túrós lett tőle a krém. Még írtam is nekik, de válaszra sem méltattak. Azóta Wiltont haszálok, aromában pedig (ha muszály)a kis fiolásat.

szepyke írta...

Én meg átszoktam a dr Oetkerre. Most kellene valahonnan piros ételfestéket vennem, de valami természetest, mert "vegyi" már van...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...