2009. augusztus 12., szerda

Grissini variációk 2, 3.


Jelen esetben annyi történt, hogy a kész tésztába kevertem egy-két kanálnyi Erős Pistát. A tészta ettől kicsit kezelhetetlen lett, úgy is fogalmazhatnék, hogy formázhatatlan. Csúszott, kicsit felvizesedett. Ettől viszont nem kell megijedni. Erőszakot alkalmaztam, azaz amennyire tudtam, annyira összegyúrtam, és megpróbáltam a szokásos "kígyókat" kialakítani. Megint szinte mindegy volt hogy milyen lesz, mert tudom, hogy úgyis elfogy...
A sütési időt nem befolyásolta, viszont a tészta pirosas színű lett és csíp, mint a veszedelem...
Az eredeti recept kész tésztáját használva, ez az adag a tészta negyede, ebbe került két púpozott evőkanálnyi Erős Pista.

És az én kedvencem, a mákos. Annyi történt vele, hogy a tésztába is kevertem darálatlan mákot, megint az eredeti mennyiség (50 dkg-nyi lisztből készült tészta) negyedét kivéve kb 4 evőkanálnyi mákot gyúrtam a tésztába, majd jött a "kígyók" formázása, és még külön is beleforgattam a mákba őket. A mákos verziónál a tejjel megkenés után jött a kívülről mákba forgatás!
Sütési időt nem módosít a mák hozzáadása sem!


A mákos mellett a natúr tésztás szerepel a fényképen!

Tehát 50 dkg lisztből rengeteg variációt hozhatunk ki! Mehet bele aszaltparadicsom, fokhagyma, zöldfűszer, gyerekeknek csoki, sajt, tehát, amit találunk otthon...

6 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Holnap ezt Erős Pistával és a kolbászos hernyó kenyeret fogom megsütni!Nagyon tetszik mindkettő! Szerintem ebből a tésztádból fogom mindkettőt!

Szkladányi Juca írta...

Natessék, egyesek a Balcsin sem bírnak magukkal, oszt sütnek... :)
Szép az idő, boldog a Szepyke?

Szkladányi Juca írta...

Ja, klassz a gonosz kinézetű grissinid.
A másik is, na.

szepyke írta...

Andi, szerintem remek lesz. Az Erős Pistásat én meg sem tudom enni, mert szétég a fejem tőle....:D


:DD
Ezeket még otthon sütöttem. Most csak magamat sütögetem a napon. Vagyis sütögetném, de ma még nem volt teljesen jó az idő, csak néha sütött a nap!

De igen, mondjuk, hogy szép az idő és boldog a szepy!:DDDD

erős ildikó írta...

Én is a mákosra szavazok!

szepyke írta...

:)) Mák, bármikor, bármilyen formában, bármennyi. Ez nálam is így van!:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...