2009. augusztus 18., kedd

Szolgálati közlemény! Magyarok országos gyűlése 2009. augusztus 21-22-23.

Ildi kért meg, hogy másoljam be ezt a programot a blogra.


A Magyarok Szövetsége az ország legnagyobb szabadtéri találkozóját szervezi meg társadalmi összefogásból idén augusztus 21-23-a között Kunszentmiklós-Bösztörpusztán.
Felsorolni is sok, mi minden kerül terítékre a három nap alatt, de lesz ezer őstermelő és kézműves országos vására, Magyar Találmányok Háza, a legfrissebb magyar találmányok bemutatója, az elektromos autótól a hordozható repülőgépig. A Pusztaegyetemen 77 neves magyar tudós, és közéleti ember előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A Nemzeti Könyvnapok, Nemzeti Könyvkiadók találkozóján neves írókkal, költőkkel találkozhat a nagyérdemű. A Nemzeti Filmszemlén kiosztják a Szilaj Csikó Díjat, s bemutatják az elmúlt öt év legjobb magyar filmjeit. Megszervezik a kárpát-medencei táncegyüttesek találkozóját, a harcos magyarok, harcművészeti bemutatóját, több tízezer magyar történelmi, települési és nemzetzászló találkozóját. Felvonul a Magyar Nemzeti Lovas Díszalegység több száz lovassal, de lesz lófuttatás és lóvásár is.
A Nemzeti Érdek Program bemutatóján hat óriás sátorban mutatkoznak be a 13 tagozat képviselői. A gyógyítsuk meg Magyarországot címet viselő program keretén belül több száz természetgyógyász, orvos, csontkovács segít a rászorulóknak. Lesz Szent Korona Zarándoklat földön, vízen, levegőben, Tűz-Szer-Tar-Tás, közös templom építéssel, több száz dobos részvételével, illetve kézműves foglalkozások 200 kézműves segítségével.
S hogy ne csak a szellem, de az ízek birodalmába is eljuthasson az a százezer ember, akit várnak augusztusban Bösztörpusztára, a Főzzük ki együtt, Magyar Ízek találkozóján 5000 literes bográcsokban főznek majd az asszonyok, illetve a szakácsok. A háromnapos magyar-magyar találkozón kisütik az Ország Kenyerét, vagyis kenyérsütést tartanak több tucat kemencében. Az ötletek tárháza végtelen, a zenei koncerteken fellépnek az Ismerős Arcok, a Dobogókő, a Szilaj dobkör és a Vágtázó Csodaszarvas együttesek stb, s a soha meg nem szólalók, ám szerepelni vágyók is szóhoz juthatnak a Mondja ki az Igazát hordó szónoklatok révén.
A Kunszentmiklós-Bösztörpusztai találkozó mottója Szabó Dezső író gondolata: "Minden magyar felelős minden magyarért..." E neves gondolat jegyében várják a szervezők magyar testvéreiket Bösztörpusztára 2009. augusztus 21-23-ra!


2 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Küldtem Neked macikat,légyszí nézz be hozzám!
Tudom szép a napod a napon(:-))), de ettől talán még szebb!

szepyke írta...

Megyek már!:DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...