2009. augusztus 30., vasárnap

Öreg halász vendéglő - Siófok

Siófok - Öreg halász étterem. Biztos befutó.

Írtam már egy étterem "kritikát" egy siófoki étteremről a Sándor étteremről egy pár hónapja. Azóta voltunk megint ott, és hát... messze alul múlta önmagát. Nem részletezem, mert adok neki még esélyt, hátha másnak más lesz a véleménye, de nálunk most a Sándor étterem kiesett a "pixisből".

Helyette találtunk egy másik éttermet, szintén Siófokon. Rövid idő alatt már kétszer voltunk, és mindkétszer igen jót ettünk, és teljesen rendben volt minden.

Az étterem a 7-es út mellett Siófok és Széplak között található. Ahogy a képek is mutatják, egy nagy faház jellegű építmény. Nagy terasszal rendelkezik, ami nyáridőben a legjobb, legalábbis szerintem.

Egy hiányosságot tapasztaltam csak, nincs szóda. Csak üveges üdítők és ásványvizek vannak, viszont van Szentkirályi, ami viszonylag kárpótolt. (Ásványvízből csak ezt a fajtát iszom meg, vagy csapvizet iszom...)

A kiszolgálás remek, a pincérek mindig kedvesek, barátságosak voltak.

Amit fogyasztottunk képekben és rövid szöveggel:


Grilltál. Három féle hússal, körettel, savanyúsággal, párolt hagymával tálalva. A "tulajdonosa, vagyis az elfogyasztója" szerint nagyon finom volt.


Rántott pulyka vegyeskörettel. Ezt én ettem. Ki ette volna? Mondtam, hogy, ha lehetne, csak rántott húst ennék? Nagyon finom volt, ízletes volt a hús, nem volt kiszáradva, kellő vastagságú szeletek voltak. A vegyesköret is jó volt, nem volt szétfőzve a rizs és a krumpli is friss volt. Tejfölös uborkasalátát ettem hozzá, ez nincs lefényképezve. Plusz pontot adok a salátáért, mert az uborkának le volt pucolva a héja. Én így szeretem, étteremben viszonylag ritkán találkozom így vele.

Gundelpalacsinta. Finom volt. Kevés mazsolával, kellően édes dióval, és finom, megfelelő mennyiségű csokiöntettel.



Mindkétszer tetszett a hely. Jó cégér lehet, hogy szinte soha nincs szabad asztal. Amikor a képek készültek, éppen szinte egyszerre távozott több asztalnyi társaság, így válogathattunk, hogy hol foglalunk helyet.
Nem flancos, minden olyan, mintha otthon lennénk. Legalábbis nekem. Télen-nyáron nyitva van, és télen-nyáron tele van. Kell ennél több?
Szerintem nem.
Szerintem megyünk még mi is ide!
Tehát, két főétel, egy szénsavas víz, két coca-cola, egy uborkasaláta és egy Gundelpalacsintáért kb 5000,- Ft-ot fizettünk.
Az ételek nem látszanak nagy adagnak, mégis tele ettük magunkat. Az a fajta porció, aminél az utolsó falatnál érződik, most volt pont elég, egy falattal sem kell több.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...