2009. augusztus 4., kedd

Fokhagymás sertés - tésztával főzve



Szinte ugyanúgy készül, mint a fokhagymás sertéssült, de azért leírom, hogy pontosan, hogy is:

Hozzávalók:
  • 40 dkg szeletelt sertéscomb
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj (kb fél deci)
  • 2 dl tejszín
  • tészta (kb 40 dkg)
A húst megmosom, és a széleit 4-5 centinként bevágom, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Sózom, borsozom, és megkenem az áttört fokhagymával. Egy erre alkalmas edénybe olajat töltök, melegítem, és ráteszem a húst. Mindkét oldalát pirosra sütöm. Ha átsütöttem mindkét oldalt, felöntöm kb két deci tejszínnel, mellé dobom a tésztát, fedővel lefedem és kb 15 perc alatt készre főzöm.

Tartalmas étel!

Egy előkészítéssel két ételt kapunk!


Bekerülési költség:

Hús: 560,- Ft
fokhagyma, egyéb: 100,- Ft
Tejszín, tészta: 450,- Ft

Összesen 1110,- Ft, melyből három, a képen látható hús és tészta " jön" ki, három felnőtt bőséges adagja.

Elkészítési idő, maximum 15 perc, előkészítéssel együtt.

7 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Ez tényleg egyszerű és finom. Sőt gyors is.

Yasmine írta...

Nagyon finom lehet!! Jó ötlet tésztával. Már megint éhesen ültem le a gép elé... Úgy kell nekem. :-))

szepyke írta...

Tényleg az, és nem kell külön kifőzni a tésztát, megy a hús mellé és szépen összefőnek. :)

Kiskukta írta...

Nagyon jól hangzik!

Kiskukta írta...

Nagyon jól hangzik!

DebiGabi írta...

Nekem is nagyon tetszik így. Milyen jó íze lehet a tésztának...

szepyke írta...

Érdekes, de annyira nem veszi át a fokhagymát a tészta, viszont a tejszíntől kicsit nehéz kaja lesz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...