2009. november 3., kedd

Ajtók mögött...




A családon belüli erőszak, érinthet nőket, gyerekeket (ritkább esetben férfiakat), zárt ajtók mögött zajlik...

Tudtad, hogy:

Négy-öt naponta meghal egy magyar nő családi erőszak miatt

forrás: ITT

Fontos lenne, hogy aki érintett, tudjon róla, hogy van hova fordulnia, hogy van szervezet, aki, bár törvényi lehetőségei igen szűkek, megpróbál segíteni azoknak, akik ezen témában segítségre szorulnak!

A NANE oldalán rengeteg információt találhat akinek a környezetében valakit bántalmaznak, vagy Ő magát, családját, gyerekeit bántalmazzák. A NANE oldalát megtalálod ITT!

Zséda legújabb videoklipje is azért született, hogy "felhívja a figyelmet: nem mehetünk el szó nélkül az erőszak mellett. Fontos, hogy minél több férfi és nő tisztában legyen vele: az erőszak nem megfelelő módja a konfliktusok kezelésének. Mondj NEM-et az erőszakra!"



A videoklip az Avon támogatásával készült.


7 megjegyzés:

Monika írta...

Ó,ne is mondd!!!!!
sajnos nem tudom rávenni 1 barátnőmet,hogy kirugja a férjét,aki bántja.A haladás,hogy már nem hagyja magát,de ez nem élet így.A férj utána mindig bocsánatot kér és ez így megy körbe-körbe....
Felírom magamnak az elérhetőségeket....

trinity írta...

Ó, erre Mo.-on csodás megoldást eszeltek ki az okosok..
Ha egy szerencsétlen, bántalmazott nő bemegy a rendőrségre, ők egy huszárvágással megoldják az ügyet: kemény 48 órára távoltartást rendelnek el, vagyis-2 nap után apuci hazamegy és mégjobban megdádázza a családot. Vagy ha eddig nem sikerült, akkor most addig üti őket dühében, amíg mozognak. Jó kis megoldás-nem???

A Na-Ne-ről hallottam. De ezesetben anyukának kell elhagyni mindent, a lakást, mindenét, amit nem tud magával vinni...
Valahol azért ez sem tökéletes szerintem.
Sok-sok év börtönt az ilyen állatoknak, ne a feleségnek kelljen elmenekülni....Nem????

szepyke írta...

Mammka! Én ismerek olyan gyereket, aki saját maga ment be a gyerekvédelemhez, mert nem bírta, ami otthon volt. Maga ment be, mert jobb volt idegenek között lennie, idegenekkel egy szobában aludnia, mint otthon.

Ma már elmúlt 18, egy ideje nem láttam, de nagyon remélem, hogy nem történt baja, csak valahogy egyenesbe fordult az élete.


Trinity teljesen igazad van. Csak az okosok ott, ahol dönteni lehetne ülnek a babérjaikon, és elnézik, hogy nők és gyerekek halnak meg...
Öt naponta egy nő???? Rettenetes adat! Rettenetes! És a gyerekekkel kapcsolatban, aki egy gyereket halálra éheztet, vagy addig ver, bántalmaz, hogy az belehaljon, hát az oroszlánok elé vetném, minimum!

mandy tarragon írta...

Persze, szép dolog, ne hagyja magát senki. De mégis hova menjen a szerencsétlen? Hagyja ott a fél házát, a gyerekeit és menjen az utcára?! Arról nincsenek illuzióim, hogy a kedves férjet távol lehet tartani egy darab papírral...
A gyermekvédelmi törvények is csodásak, csak a gyereket nem védik. Eleve csak akkor veszik el a "szüleitől", ha már vér folyik... Apuka-anyuka elmegy egy tanfolyamra, visszakapják a gyereket. Nyilván ezzel meg is van oldva...
Arról meg már szó essen, hogy a jog szerint a szülőséghez elegendő, hogy évente egyszer "kapcsolatot tartson" a szülő a gyerekkel. Pl küldjön egy képeslapot... Ezért van az, hogy az intézetek tele vannak gyerekkel, akinek meg nem lehet, az nem kaphat, mert a gyerek nem örökbe adható...
Nem is folytatom, mert az agyam durran el...

szepyke írta...

Mandy, vannak anyaotthonok. Az még mindig jobb, mint meghalni, csak azért, mert nincs hova menni, egyik rokon sem fogadja be.

De megértelek Mandy és teljesen igazad is van.

Norena írta...

Ha rendőrt hív az ember, kijön 2 kerületi "szaki" és egy ejnye-bejnyével el van intézve. Esetenként sem ezen alkalmakkal, sem pedig a látleletekkel nem foglalkoznak a bíróságon válóper alatt, ami persze évekig húzódhat, addig is marad a közös lakáshasználat vagy az OTTHON elhagyása.

szepyke írta...

Norena, és ez több, mint szomorú!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...