2009. november 25., szerda

Semmit sütöttem


Hogy mi is az a "semmi"? Hogy nem ismeritek? Valójában senki nem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan... Bámulatosan változtatja mind az összetevőit, mind a mennyiségét, mind a kinézetét...

De akkor mi lehet ez a "semmi" itt a képen?

Történt, hogy rántott sajtot csináltam. Nem tudom, hogy ki, hogy van vele, de nálam a panírozás végén általában úgy zajlik a dolog, hogy bár már csak egy, vagy két dolog marad, amit a panírozáshoz tojásba kell forgatni, de a tojás valahogy pont úgy fogy el, hogy az utolsó egy-két darabhoz muszáj felütnöm megint egy egész tojást, aminek több mint a fele megmarad. Nem vagyok egy pocsékolós, és igyekszem a "minden jó valamire" elvét érvényesíteni, így elég sűrűn sikeredik semmit sütnöm, ha valamit paníroznom kell.
Van már valaki, aki sejti, hogy mi is a semmi???
Nah?


A "semmi" az a valami, ami a panírozás után megmaradt tojást és zsemlemorzsát hasznosítva készül. Hogy miért más mindig? Mert mindig kerül bele valami még pluszban, ritka, hogy csak a tojás és a zsemlemorzsa kerül kisütésre, természetesen sóval történő ízesítés után.

Ez itt a képen a következőkből áll:
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • reszelt sárgarépa
  • fokhagyma
  • bors

A sárgarépa egy bizonyos süteményből maradt, a fokhagyma adta magát... Az összetevőket összekevertem, golyókat formáztam belőle, majd forró olajban ropogósra sütöttem.
Tálalni a többi rántott mellett tálalom. Tökéletes hidegen, melegen. Majonézzel, tartárral, magában.

Nem nevezném receptnek, és gondolom, mindenki ismeri, ha nem "semmiként", akkor van valamilyen más neve. Nálunk erre a névre hallgat...



20 megjegyzés:

jókaja írta...

Ez a semmi(ség) nálunk bodag néven ment, gyerekkorunkban Öcsémmel küzdöttünk, hogy ki kapja.

szannalina írta...

Nagyon jó ötlet, répával-fokhagymával pláne. Bevallom, azért néha, ha csak nagyon kevés ez-az marad, nem csinálok belőle semmit.

Köszi a karácsonyi "ruha" dicséretét. Nem tudom, észrevetted-e a rizssaláta előtti bejegyzésemet? Említettelek benne!;):)

sedith írta...

Jaj, bocs', én voltam az előbb, nem vettem észre, hogy a húgom volt bejelentkezve. :)
Puszi

Névtelen írta...

A lányom amikor még kicsi volt, sült panírnak nevezte. A kutya most sehogyse hívja, csak befalja...:)

Lilla írta...

nálunk is bodag

Konyhatündér írta...

mi lepénykének hívtuk :-)

DebiGabi írta...

Nálunk a pampuska nevet kapta a drága "alakváltó":DDD
És mindig elsőként fogy el:-)

szepyke írta...

Jókaja, bodag?Jéh,nem hallottam még...
Nálunk a süssél semmit verzió van...:)

Szannalina, Sedith most voltam nálad... Hogy nem láttam én azt a bejegyzést. Dobtam egy hátast, vagy kettőt, vagy hármat! Uramanyám, az nagyon jól néz ki!

Palócprovence a kutyaaaa??:))))

Lilla, akkor biztos földije vagy Jókajának!:))

DebiGabi, ez olyan, mintha a nagypapát sütöttétek volna ki...:))))


Gasztromami, lepénykének??? De azt miért? Nálunk ez golyóbis formájú mindig...

Névtelen írta...

pampuska

Cukroskata írta...

Ezt nálunk rántásnak hívják

Palócprovence írta...

Szepyke, most ő a legkisebb a családban, meg úgy gondolja ő is ember (van egy kis identitászavara). :))

Puszedli írta...

Gyerekkorunkban sokszor volt, hogy rántott hús helyett ilyet kértünk. Szerintem anya örült, hogy ilyen olcsón beérjük. :))

szepyke írta...

Aa, akkor nálatok is a nagypapáról kapta a nevét...:)))

Cukroskata, rántásnak???? És akkor hogy hívják a rántást?

Palócprovence, mindjárt teszek fel képet, hogy milyen volt az én identitászavarosom! Mondjuk, neki nem volt párja, és azóta sincs!


Puszedli, én is mindig mondom, hogy olcsó nő vagyok, mert ha koktélt kérek, jó nekem a szóda citrommal és szívószállal!:)))))

Szamóca írta...

Nálunk is inkább lepény formájú, ahogy kicsit szétfolyik, de mi csak a lisztet és a tojást keverjük össze.
Ja, és egérkének hívjuk. Fogalmam sincs, miért, már a nagyszüleim is így hívták, én meg sokáig azt hittem, hogy tényleg ez a rendes neve. Volt nagy ámulat, mikor megtudtam, hogy csak nálunk egérke. :-)

Konyhatündér írta...

azért mert lepényke formájú volt...:-)

zouzouna írta...

Nalunk is panirozas utan mindig osszekeverte Anyum a megmaradt tojast es a lisztet, so, bors es ez az isteni PUFFANCS! Mindig testverhaboru folyt erte, hogy ki kapja meg negyunk kozul:)

szepyke írta...

Szamóca, nah ez az egérke ismerős, lehet, hogy már hallottam valahol így is!:)

Gasztromami, jah, már értem!:)

Zouzouna, akkor Ti is olcsó gyerekek voltatok!:)

harmony írta...

sose értettem hogy lehet ezt az izét megenni... brrr... :D ;)

Ági írta...

Nálunk is bodag, és én már gondolatban meggyanúsitottam az anyukámat, hogy ezt a hülye nevet ő találta ki, mert senki mástól nem hallottam még. Ezek szerint alaptalan volt. :D

szepyke írta...

Harmony, én sok mindennel vagyok így!:)))))

Ágianyu, én meg megtanultam, hogy a semminek is van neve...:))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...