2009. október 5., hétfő

London és ami kimaradt... Ladurée...

Igen. Volt olyan is, ami kimaradt! Hogy miért? Ez például azért, mert éppen akkor zárt, amikor arra jártunk, illetve, úgy is fogalmazhatok, hogy akkor értünk oda, amikor már zárva volt. Annyira nem érdekelt a dolog, hogy máskor is direktbe ezen hely kedvéért arra vegyük az útirányt, ugyanis volt ennél sokkal, sokkal érdekesebb, amit meg szerettem, meg szerettünk volna nézni. Ezen hely, a tökéletes macaron "bevizsgálására" lett volna hivatott, de annyi eszementül finom édességet ettem, már addig is, hogy bőven nem érdekelt, hogy milyen lehet egy valódi, "huha" macaron.
Ezen boltocska a Burlington Arcade-ban található. Ez az a bizonyos, méregdrága bevásárló "utca", ahol libériás inas dönti el, hogy ruházatunk, megjelenésünk alkalmas e, a belépésre. Az egészben komolyan mondom, hogy azt sajnáltam a legjobban, hogy nem tudtam meg, hogy öltözékem elég lett volna e ahhoz, hogy betegyem a lábam ide. A Ladurée "boltja", nekem már kívülről nézve is kicsit/nagyon sok... Az a tömény arannyal való csomagolás, amivel az egész üzletet borították, hááááááát, kicsit már giccses, vagy inkább, azt mondanám, nagyon giccses. Voltam a Harrodsban is a Ladurée "részlegben". Attól sem ájultam el. Valahogy ezeken a helyeken azért érezni lehet, hogy nem mindenki itt issza meg a napi kávéját, fogyasztja el a reggeli croissant, mert annyival nem tud többet, mint amennyivel drágább... Nah, persze, kíváncsiak mindenhol vannak, így a Harrodsban is ültek kb ketten... (Mondom, ketten...)

A Burlington Arcade-ban lévő "boltba" készültünk. Vasárnap volt, és előbb zártak az üzletek. Ráadásul már tényleg annyi szemet, és gyomrot gyönyörködtető dolgon voltam túl, hogy pont ez nem tudott annyira felcsigázni, hogy mindenképpen kipróbáljam, bár tervben volt. Szerintem, majd januárban esetleg, ha nagyon nem lesz más, megnézem, de tényleg csak akkor, ha nagyon nem lesz más... (Kellően bunkónak hatok?)


El kell, hogy mondjam, bár már szerintem valahol leírtam, de attól, hogy valami méregdrága, nem tudok letérdelni... Attól sem, hogy valami angol, olasz, francia, stb, stb... Ha az én fene nagy válogatósságomnak nem felel meg, akkor aztán lehet bárhonnan, kerülhet bármennyibe... Itt Londonban is láttam olyan dolgokat, amiért más ott helyben lefeküdt volna a betonra, hogy megcsókolja azt, én meg elintéztem, egy - fúj, de ronda színe van, én biztos, hogy nem enném meg-el... Tehát, nem kell szentírásnak venni, amit írok, mert iszonyat mód kekec vagyok, iszonyat mód nem érdekel, hogy mások mitől ájulnak be. Szoktam mondani, hogy én ilyen kis egyszerű, olcsó nő vagyok, aki elvan egy pohár vízzel, és egy zacskó ropival is, és csak azért mert valaki más fizeti esetleg, nem fogok libamájat enni kaviárral, ha azt egyébként nem szeretem, csak azért, hogy elmondhassam, hogy, tudod, ez arról a "huha" helyről van. Ezért nem vettem például semmit a Harrodsban sem. Mert csak azért, hogy rajta legyen a matrica, hogy a Harrods-ból van, nem fizetek egy fonttal sem többet. Hát, ez van. Tehát, elfogadom, ha másnak ez a földöntúli boldogság, hogy a Ladurée-ban ülve elfogyasztott egy általuk forgalmazott süteményt. Nálam ez kimaradt, de már abban a pillanatban éreztem, hogy ezt bizony nagyon nem bánom. És ez nem változott azóta sem.




A képekre kattintva, azok nagy méretben is megnyílnak!

12 megjegyzés:

trinity írta...

Hát a macaron??? Kimaradt? Ne már....

Moha írta...

Szepy annyira jó olvasni ezeket az útibeszámolókat, tisztára mint egy novellafüzér. Olyan jókat nevettem rajta, jöttem sorban, mintha könyvet olvasnék.
És mellesleg igazad van,nem kell mindentől elájulni,csak azért,mert méregdrága,puccos helyről van.

Zsuzsi írta...

Küldtem neked meglepit (kinőtt az avokádómagom!)
(http://zsuzsifoz.blogspot.com/2009/10/and-oscar-goes-to.html)

szepyke írta...

Trinity, ki ám! Helyette elmentem a Csokoládé hotelbe...:))) És, huuuuuu, de jóóóóóóóó volt!:)))

szepyke írta...

Moha, köszönöm szépen, nagyon örülök, ha tetszenek! Ma jön a leghosszabb, ha sikerül végre megírnom... A képeket már feltöltöttem, közel 50 db kép, hát, lesz mit nézni benne...:))

szepyke írta...

Zsuzsi, már írtam is Neked!:) Köszönöm szépen! És hol az avokádómagod?

andrea írta...

Legalább van miért Párizsba menned, a macaron úgysem londoni mese. Mert azért a Ladurée macaron finomfinomfinomfinom! Már gyúrok szemre az 50 fotóhoz....

Chef Viki írta...

Ez nagyon tetszett :-)

Pohár víz és zacskó ropi, érzékletesen írtad le, mi a helyzet!

szepyke írta...

Andrea, itthon már ettem macaront, és nem hinném, hogy csak azért mert az a Ladurée-ből van, annyival jobb lehet.

Valaki írta, hogy ott kell enni macaront, mármint a Laduréeben, ezért volt tervben, de egyáltalán nem sajnálom.
Párizsba meg nem szeretnék menni, mert nem tetszett, amikor voltam...

szepyke írta...

Viki, ez van...
Hónapokig éltem rajtuk, és most is elvagyok, ha nagyon muszáj.
De csak, ha nagyon muszáj...

Egyébként, tényleg szoktam mondani, hogy én már csak ilyen olcsó vagyok, mert sehol nem iszom, még koktélt sem, jó nekem a sima csapvíz,inkább,mint valami horror drága "minőségi" ásványvíz, aminek olyan mellékíze van,mintha belerohadt volna a szódásszifonba...

andrea írta...

Sznobériával kapcsolatban jaj, nagyon értelek, ahogy valaki elkezd ájuldozni, hogy így meg úgy gyöngyvirágtükrön tálalt borjúbríz én azonnal rántott trappistát akarok kérni rizzseltartárral...

szepyke írta...

És krumplipűrével, hogy teljesen kikészüljön... természetesen...:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...