2009. szeptember 5., szombat

Kétrétegű csokitorta


Volt egy szülinap és született egy torta. Erről itt olvashatsz. Nem olyan lett, mert piciny hiba csúszott a gépezetbe, de azért közzé teszem, mert bár nem pont úgy csináltam meg, mindenkinek ízlett.

Hozzávalók a piskótához:
  • 13 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg kakaó
  • 17 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tejföl

a krémhez:
  • 1,2 dl tejszín

a bevonathoz:
  • 6 dkg csokoládé
  • 3 dkg vaj


A lisztet, a szódabikarbónát, kakaóport, vajat, cukrot, tojást és a tejfölt kimérni a keverőtálba, majd összedolgozni.
A tésztát két, kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 180 fokon (gázsütő 4-es fokozat) kb 20-25 perc alatt kisütöm. (ajánlom a 20. perc környékén a tűpróbát, nekem már akkor teljesen megsült, ha tovább marad, megégett volna!)
A tortaforma kb 20 cm-es legyen!
A kész tésztát a formában hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verjük némi cukor hozzáadásával, majd a kihűlt tészták egyikére kenjük, de csak a tészta széléig, és erre tesszük a másik tésztát.
Majd elkészítjük a csokoládé bevonatot, azaz gőz felett megolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd körkörösen felvisszük a torta tetejére. Készen vagyunk, tálalásig a hűtőben tároljuk!


6 megjegyzés:

Yasmine írta...

Igen, nagyon jók ezek a vajas tészták. Jó a tartásuk, már felvágni is könnyebb, finom szaftos még több nap után is. Már ha megéri ezt a kort. Nálunk nem szokta szegény :-)))

Andi írta...

Finom lehet az eredeti is,viszont a másikba a szívedet is beleadtad! :-)Na meg egy kis mandulát :-)))

napmátka írta...

Örülök, hogy feltetted a receptet!

szepyke írta...

Azért, gondoltam, felteszem, mert tényleg ízlett, még így is, tehát, "jól" elkészítve, biztos, hogy finom.

Köszönöm a biztatást lányok!:))

mandy tarragon írta...

nekem a másik jobban tetszik *pirulos smiley*

szepyke írta...

:)))

szintén iruló-piruló szepy smiley!:DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...