2009. szeptember 28., hétfő

Reggeli Londonban...

Ha Angliában járunk, semmiképpen ne hagyjuk ki az igazi, tradicionális angol reggelit, amit elvileg délig szolgálnak fel, de turisták által sűrűn látogatott helyeken egész nap elérhető. A látvány magáért beszél... És meglepő, de finom, bár meg kell, hogy említsem, hogy jelen esetben közel dél volt mikor fogyasztottuk, és bőven elvoltunk egész nap más élelem nélkül... Ami a tányéron található:
  • 2 db tojás, ami jelen esetben átsütött tükörtojás
  • paradicsomos bab
  • az a bizonyos angol kolbász, azaz a sausage grillen megsütve
  • angolszalonna szintén grillen sütve
  • párolt, pirított gomba
  • grillezett paradicsom
  • 1-2 szelet pirítós

Emberes adag. Ráadásul reggelire, meg aztán tényleg az. Kávét, vagy tejet kínálnak hozzá. A paradicsomos bab nagyon finom, viszont, elsőre nem értettem, hogy ezt mind hogy lehet egy tányérra pakolni, és megenni, aztán mégis elfogyott... Mondjuk kellett hozzá vagy háromnegyed óra, de eltüntettük. Szeretem ezt az angol kolbászt, amit millió változatban lehet kapni, más-más fűszerezéssel. Az angolszalonnát eleve szeretem, de ez, hát, pazar volt. Ráadásul grillezve az egész, amitől kicsit füstös íze lett. Egy ilyen adag ára, nem túl olcsó, kb 6-7 font, ami olyan 2100,- Ft körüli összeg, de komolyan mondom, hogy kihagyhatatlan! Ha itt élnénk, sem hiszem, hogy ez lenne a mindenkori reggelim, főleg, hogy egy normál munkanap reggel 7 körül bevágni egy ilyet... Hát, rögtön mehetnék vissza aludni, az biztos. Ahogy, a megint telefonnal készült képen látszik, gyönyörű napsütésünk volt, szó szerint égetett a nap. Imádom ezeket a reggeliket. Lent ülni az utcán, a kávézó előtt, és csak ülni, napozni, reggelizni, és csak ülni, napozni, reggelizni... Azt hiszem, tudnám csinálni egy darabig...


Jó étvágyat! Kávét, vagy teát kértek?

20 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

macikávé gondolom nem opció, úgyhogy a teát kérném :)

L.Krisztina írta...

Tejeskávét szeretnék kérni, picike kávé sok sok tej felállásban köszike.
Csak ismételni tudom magam hát szóval esz a penész ezerrel! De örömmel tölt el, hogy olvashatlak, na ezt add össze. További szép napot neked!

szepyke írta...

Macikávé alatt a koffeinmentest érted? Szerintem van olyan... Ha látnád, hogy hogy szolgálják fel azt a fajtát, ami két-három péksütemény, kis vaj, és az az édes kicsit lekvárosüvegnyi lekvár, ami egy falatnyi üveg,kockás tetővel. Hát, behaltam tőle...

szepyke írta...

Krisztina, akkor teljeskávéval kapod!

Holnap megmutatom a csokis croissant-kávé vegyespárost. Egy olyan pékségből, hogy .... szóval, már a székre is alig mertem leülni, és az a croissant... jjjjjeeeeeeessssssssssszzzzzzzzuuuuuuuuuuuussssssssssssssooooooooooommmmmmmmmmmmm! Nem sötét csoki színű töltelék, hanem világos, mint a gesztenye, de az íze. Jesszusom, komolyan mondom, ott helyben elájultam volna, ha nem ülök. Tényleg. Jah, és én ugyanígy ittam a kávét, annyiban változtatva, hogy az enyém hideg volt, mert csak így szeretem.

Süti Bazár írta...

Sült szalonna, sült kolbász, bab, ez mind jöhet(ne). Te Szepy, ezek epegyilkosok, nem?? Nem baj.. Én is imádom. Aztán meg szenvedek.. :-))

szepyke írta...

Yasmine, szerintem pont ez jó arra, hogy az embernek ne legyen baja az epéjével. Amikor nekem kiderült, hogy valami nem stimmel, és mindenáron meg akartak műteni, elolvastam mindent, amit találtam róla. És így találtam meg az egyik fő okot, mert aki például minden reggel iszik egy kávét, annak elég kicsi az esélye arra, hogy az epéjében kő, vagy homok legyen. Azok ugyanis a pangó epében jönnek létre, viszont, ha már reggel úgy kezdünk, hogy leküldünk valami komolyabb dolgot, amire az epének válaszul epeváladékot kell kilöknie, nah, akkor az életben nem lesz pangó epeváladékunk... És gondold el, hogy egy ilyen tányér kajához mennyi epeváladék kell... Nem véletlen, hogy azt mondják, hogy reggel egyél minél többet.
Mondjuk, akinek már kialakult epegondja van, nah ott nem tudom, hogy ez jó ötlet e.
Én egyáltalán nem voltam rosszul tőle, sőt! Mondjuk, úgy elálmosodtam, hogy muszáj voltam kimenni egy parkba, kiülni egy padra és nézni a kacsákat, meg a mókusokat... :DDDD

DebiGabi írta...

A babot nem kérem.
A többi jöhet:DDD

mandy tarragon írta...

szepy: ez nagyon jol hangzik, ha van keped, akkor muti :)

Chef Viki írta...

Ennyi kaja után én is bedőlnék alukálni, nemhogy dolgozni menni :-))

Nagyapáink utána kapálni mentek egész estig ilyen mennyiségű reggelivel :-))

Azt a croissan-t juj de kipróbálnám!!! Csokival kezdődik, már rossz nem lehet!! S ahogy írsz róla, jaaaaaaaaaj!!!

Ez epés gondolatmenet meg abszolút logikus!

L.Krisztina írta...

Hurrá akkor nekem nem lesz az epémmel semmi baj,rohanok gyorsan egy kis kávéért. Amikor elromlott a kávégépem olyan szomorú lettem, hogy az én drága párom elrohant és hozott egy csoda masinát. Tehát ő mostantól gyógyászati segédeszköz lett.

szepyke írta...

DebiGabi, én sem vagyok "nagy babos", de ez annyira finom volt így együtt, hogy hihetetlen...
Jelzem, amikor megkaptam a tányéromat, azt hittem, hogy viccelnek...
De nem vicceltek. :))))

szepyke írta...

Mandy, hozom nemsokára!:DD

szepyke írta...

Viki, és ráadásul úgy volt, hogy bementem, körbenéztem, hogy mit ennék. De még alig volt 9 óra, én meg ilyen korán nem tudok még enni. Kimentem és mondtam, hogy mit szeretnék, azaz, a csokis croissant kérem. Kivülről nincs rajta semmi extra, csak egy kis csokitábla... Erre mondja a barátnőm, hogy, na, disznók elé gyöngyöt... Ide jövünk reggelizni, én meg kérek egy sima croissant. Merthogy ez egy francia pékség brutál kínálattal... Viszont ő is ezt a croissant kérte... Kihozták, beleharaptunk és készek voltunk mind a ketten... Valami olyan krém volt benne, hogy sírni lett volna kedvem, hogy ilyen van. Esküszöm, hogy nem ettem még ilyen finomat. És nem értem, nem tudom, hogy mi volt az, mert nem volt sötét csokoládé színe, mégis iszonyat csokis volt, és jesszusom, de krémes, mint a tejszín, csak töményebb, szóval, áááááááááááááááá!
Azóta, ha elmegyek a kirakat előtt, legszívesebben megnyalnám azt...:)))

szepyke írta...

Krisztina, ez mindenképpen így van. :)
Meg számít az epénél, hogy milyen a vércsoportod is....
Az A-s vércsoport gyomorszervileg a leggyengébb, akinek az van, abból nagy a valószinüsége, hogy "kikerül" egy két dolog életében...
Nekem már nincs vakbelem és epém...
De amikor az epémet kivették, nem volt egyértelmű, hogy mi a gond, és az orvos tréfásan megjegyezte, ha nem az, akkor megyünk tovább... :DD
Azóta sem tudom, hogy mire gondolhatott...
:)))) Jah, és nem is akarom tudni!:D

L.Krisztina írta...

Ha nem pofátlanság a megírod hol található ez a croissan lelőhely?Előre is köszi!

szepyke írta...

Krisztina, feltettem képet és cimlistát is!És nem vicceltem a posztban azzal, hogy inkább bukjál el egy emlékmű, vagy valami belépő miatti költséget, de ezt a pékséget ki ne hagyjátok...

Mandy Tarragon a kép feltéve, de így úgysem mutat, mert ránézésre semmi extra...
Ha lesz lehetőségem, lefényképezem a tölteléket is...

L.Krisztina írta...

A látnivalókon már túl vagyunk most csak úgy flangálni szeretnénk, meg persze a Camden town-on bogarászni,ott valami csodák vannak.
Köszi a címeket elmentem.

andrea írta...

Szepyke, az írásaiddal jobban ott vagyok, mint amikor ott voltam! (Egy előző kommentben 'meggyanúsítottál', igen, helyi voltam egy darabig.) Alig várom az újabb és újabb hangulatjelentéseket.

szepyke írta...

Krisztina, aha, Camden Town...
Aha... kb 200 képet csináltam, pedig ott sem örülnek a fényképezésnek...
De jól tudom adni a hülyét..
:DD

szepyke írta...

Andrea, lesz még, még tulajdonképpen nem tartok sehol...:DD

Van még vagy 1500 képem, és millió történetem...:))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...