2009. szeptember 24., csütörtök

Jamie Oliver tinci-tánci...és egyéb borzalmak...


Hát, Ő sem fog már jobban meghülyülni, az már biztos...
Jelenleg futó műsorában, amit nagy szerencsémre egyenesben nézek, (bibibi) megölt és megnyúzott egy krokodilt, vagy aligátort, vagy mi a fenét.



A krokodilt/aligátort kifogják, lelövik. Az egyiket egy kislány (kb 13-15 éves lehet) puffantja le, másikat a mi Jamienk...

És ezután jön a ...... Közel álltam (ha nem a kanapén feküdtem volna) hozzá, hogy hányjak, de tényleg.

Nem, nem fanyalogni fogok, mert azt már leírtam egy párszor, hogy én magam alkalmatlan lennék egy állat megölésére, feldolgozására. Ha nekem kellene megcsinálnom ezen feladatokat, inkább füvet ennék, esküszöm.

Tehát, aligátorunk meghalt. Felteszik egy pultra, és (most figyelj!!!) valamivel, valamelyik nyílásán, ami a hasa alatti részen helyezkedik el, felfújják! Komolyan mondom! Mint a lufit! Gondolom, hogy elváljon a hús a bőrétől... Szerencsétlen tetem, nő, mint egy gumimatrac...

Nah, aztán levágják a lábait, hát hogy is fogalmazzak, "könyékből", majd megnyúzzák...
Következik a feldolgozása, illetve, én csak annyira emlékszem, hogy a farkából kivágnak egy nagy húsdarabot, magyarán kifilézik...

Jamie megsüti, már nem emlékszem, hogy milyen fűszert tesz rá, talán salsával tálalta. Elmondta, hogy hasonlít a csirke és a disznóhúshoz. Kinézetre gyönyörű inkább fehéres rózsaszín hús, még talán a csirke húsánál is halványabb, majdnem fehér.

Nah. Legalább, már ezt is tudom. Mármint, hogy hogy kell "feldolgozni" egy krokodilt...

Jelzem, előbb ennék fakérget, mint hogy ezt nekem kelljen megcsinálni.

Még valami, szerintem Jamie is fanyalgott egy keveset, ha jól láttam az arcát...

Gondoltam, megosztom veletek, hogy nehogy lemaradjatok valamiről...

Jól tettem??? Ahogy megtalálom valahol magát a kisfilmet, ígérem, feltöltöm!



21 megjegyzés:

Monika írta...

Te jó ég!!!!!pedig eddig kedveltem a srácot,bár a tempója és főleg a koszos körme nekem idegen...:)

KryaSpirit írta...

Hát ez horror......És van aki ezt élvezi!?

Andi/cuki írta...

Pedig olyan kis helyeskének nézett ki idáig.....:-((

trinity írta...

Most már tudom, miért nem eszem krokit. Valahogy nem kaptam kedvet. Fújjjjjjjjjjjjjjjj.....

mandy tarragon írta...

A krokodil is rajta van a 10-es listamon, amit soha nem ennek.

Chef Viki írta...

Ááá, ha egy lakatlan szigetre vetődnél :-)) Biztos felfújnád a dögöt egy szalmaszállal :-)))


Nekem ez most inkább érdekes, mint undorító :-) Évente 3-4 disznótort asszisztáltam végig korábban, s most ölni bírnék egy kis hagymás vérért például :-D

Süti Bazár írta...

Hát ez a video!!! Inkább főzzön a lelkem... :-)))

Bombadil Toma írta...

egy falusi disznóvágás semmivel sem szebb látvány. azon is jól elszörnyülködnének európa boldogabbik felén:)))

én bírom a srácot! szerintem elévülhetetlen érdemei vannak a gasztrokultúrában...

trinity írta...

Az a helyzet, hogy habár eszem húst, az állatok leölését nem kívánom végignézni...Most akkor képmutató lennék? Szerintem vagyunk így ezzel néhányan....

szepyke írta...

Lehet, hogy nagyon kisarkitottam a dolgot. Nem itélem el érte, bár nem tudom, hogy mi a fenéért kell amerikába menni az ottani kajákat végigfőzni. Amerikai ételtár, bruhahaha... Hát, ez kb olyan, mint az angol.. Fish and chips, azt kész. Meg, amit a beköltözök hoztak magukkal.

szepyke írta...

Mammka, én alapban szeretem a stilusát, nekem csak az volt sok, hogy végignéztem. Én vagyok a hülye, mert nem bírom az ilyesmit. A körmét nem láttam, viszont az tény, kézzel keverte össze a salsát. Én ezt nem tenném, és elvileg aki étteremben dolgozik, tudnia kell, hogy ahhoz az ételhez, ami utána nem lesz hőkezelve, nem nyúlkálunk kézzel, max kesztyűben...

szepyke írta...

Benzsi, ez ott tradicionális dolog.
Azt nem tudom, hogy honnan alakult ki, de egy x éves nagymama is részt vett a "vadászaton". És igen, én még egy disznótort sem tudnék végignézni, de ez a levegővel felfújás, hát ez kiverte a biztosítékot nálam.
Szabályosan lehetett látni, hogy töltödik fel a test, mint egy gumimatrac.

szepyke írta...

Andi, valahol becsülöm érte, hogy végigcsinálta, mert a műsor arról szól, hogy bejárja amerikát és mindenhol valami autentikusat főz... Hát, itt ez volt az, és nem hagyta másra, részt vett benne ő is. Ez becsülendő, csak az irányt nem értem.. Én biztos nem az usa-ba mennék, bár értem,hogy szép nagy piac a könyveknek, dvd-knek...

szepyke írta...

Trinity, maga a húsa gyönyörű hús volt. Csak ne tudjam, hogy miből van. Bár, azt gondolom, köszönöm, inkább nem. Ha lehet, inkább a fakéreg..., bár én húsevőnek tartom magam...

szepyke írta...

Mandy Tarragon, viszont már tudod, hogy hogy nem kellene elkészítened...

szepyke írta...

Viki, inkább rágnám a fakérget.
Szerintem. De ha gumimatracra lenne szükségem...

szepyke írta...

Yasmine, én bírom, hogy van humora... Tele van vele az Internet, hogy talpig bőrben táncol... Valahogy el kell adni a dvd-ket... Jah, meg már könyv is van róla...

szepyke írta...

Bombadil Toma, ebben teljesen igazad van. Sokat adott, az biztos. Lehet szidni, de valamit csak jól csinált, ha ennyire vitte...
És a disznótor biztos sokaknál kivágná a biztosítékot, ez igaz. De a disznót nem fújják fel. És itt ez volt a rettenet.

szepyke írta...

Trinity, én nem nem kívánom, hanem nem bírom.

Most megy egy rész a Ramsay sorozatából. Bevállaltak két bocit, nevelgették, és most viszik levágni őket. Ma tartott ott a rész, hogy folytatják... Nah, ezt biztos nem fogom megnézni, mert nem bírom. És ahogy láttam, őket is megviseli a dolog. Nem Ramsay tartotta a bocikat, hanem az asszisztense, a nő, akinek most nem jut eszembe a neve...

Bombadil Toma írta...

persze nem fújják fel, csak kivonszolják az ólból, lefogják, nyakonszúrják, felgyútják, felaksztják, és kettévágják:))) ehhez képest a felfújás még vicces is:)
nem vagyok nagy jamie fan, de szerintem semmi szemérevetni való nincs a pályájában. az meg hogy szeretné megreformálni az étkezést/étkeztetést, munkanéküli fiatalokanak ad lehetőséget világszerte, hogy nála tanuljanak ingyen, az állatok humánus tartásáért kapányok(csirkeshow, malacshow) stb... az kifejezetten becsülendő.
amerikának rengeteg olyan része van ahol gazdag gasztrokultúra van. pl. berbecue, soulfood, cajun konyha stb... mint ahogy angliának is. nem csak a fishandchipsből áll a britt konyha:)

a piszkos körmöt meg nem értem. sose láttam még őt piszkos körömmel főzni, és nem hinném, hogy amilyen igényes a műsorai szinvonálnak kapcsán, ez előfordulhatott...
(max, mikor a "vidéki konyhában" a földben kotorászott, de akkor sem a főzésnél)

szepyke írta...

Bombadil Toma, igaz, hogy sokat letett. Igaz, hogy becsülendő, és igaz, hogy sok helyen a disznót meg sem eszik. Ez így mind igaz. Az is igaz, hogy nem csak a fish and chips az angol kaja, bár látni már ezt sem nagyon lehet. Viszont én az amerikai konyha újra felfedezése mögött sejtek némi pénzt is... Miszerint szép nagy piac, sok-sok bevétel. Persze,ez nem gond, mert ha az egyik oldalon segít, azt valamivel anyagilag támogatni kell. Engem csak egyszerűen sokkolt, hogy egy állatot hogy dolgoznak fel. Mondjuk, soha nem gondoltam bele, hogy hogy dolgoznám fel, mert nem érdekel. Ez lehet, hogy rám nézve szégyen, de valahogy nem érdekel a dolog. Soha nem szeretnék aligátort enni, mert magától az állattól is kiver a víz. Jaj, azt még fontos elmondanom, hogy egy disznóvágást sem néznék meg, sőt, ha nem muszáj más ilyesmit sem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...