2009. július 29., szerda

Szeretném megkérdezni...


... hogy, hogy fulladhat bele egy 4 éves gyerek egy medencébe, anélkül, hogy a szülei észrevennék, hogy a gyerekmedencéből valahogy átmegy a felnőttmedencébe, beleesik/csúszik a vízbe, majd percek múlva egy másik fürdőző veszi észre????

Nem török pálcát, félre ne értse bárki is, csak érdeklődöm, hogy hol voltak a szülei? Kivel volt ez a gyerek az uszodában, akinek percekig nem tűnt fel, hogy nincs a kismedencében, és nem látja sehol???

Egyszerűen nem értem. Tényleg nem.

Én nem voltam még egy éves, amikor beleestem a medencébe, anyu ott állt mellettem, igaz, hogy nem ugrott utánam, mert víziszonya van, de ott állt, és rögtön üvöltözni kezdett. Aztán fényképekkel tudom bizonyítani, hogy vagy karúszó, vagy úszógumi van rajtam amikor a medencében/Balatonban pancsolok. Pedig egy igazi víziszörny voltam, reggel betettek a medencébe, estére kiázva kiszedtek. Tehát, nem keveset töltöttem vízben, de mindig volt velem, vagy a környékemen valaki.

Hogy eshet bele egy 4 éves gyerek egy medencébe úgy, hogy az nem tűnik fel senkinek? És nem az uszoda dolgozóira gondolok, mert azok egyértelműen nem tarthatnak mindenkit fejben, ki hol, kivel, mióta.

Nem értem.


13 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Ez nagyon-nagyon szörnyű!
Szerintem ott most mindenkinek van lelkiismeretfurdalása.

Unknown írta...

Én sem értem. Mi a Párommal felváltva figyeltük a 3 gyerkőcöt, pedig térdig érő vízben játszottak.

KryaSpirit írta...

Éppen erről beszélgettünk az apukámmal. Mi is felnőttünk úgy, hogy nyaranta 1 hónapot voltunk a Balatonon, de soha nem történhetett volna meg, mert mindig felügyelt ránk valaki. Aztán meg saját tapasztalatból mondom, hogy amikor a fiam kicsi volt, le nem vettem a szemem róla sohasem. A strandon meg végképp. Még most is rajta tartom a szemem, pedig már 16. Sokszor mondja, hogy túlaggódós vagyok. Nem baj fiam, de még mindig élsz és soha nem történt veled semmi a felügyeletem alatt - szoktam neki mondani.

szepyke írta...

Szörnyű, igen. De hogy történhetett meg? Nem az volt, hogy egy pillanatra nem figyeltek. Ez hosszú percek volt...
Hosszú percekig nem vették észre, hogy a gyerek a víz alatt van! Hogy lehet ez???

Borzasztó.

Andi/cuki írta...

Talán a többi gyerekre figyeltek,én se értem,én is túlaggódós vagyok. Szepyke gyere hozzám,játszani hívtalak!

szepyke írta...

Andi, most értem vissza tőled!:DDD

trinity írta...

Ezt fel nem foghatom...
Nálunk a nyaralások azzal teltek, hogy a férjemmel felváltva őriztük a gyerekeket, miközben gyakorlatilag szétáztunk....
Persze én is egy extrém-aggódó anyuka vagyok. De a víz az nem játék, tényleg!!!!!!!!!

szepyke írta...

Hát, tényleg nem az.

Nyafkamacska írta...

Hányszor látom, hogy az anyuka a totyogós gyerektől pár méterre, neki háttal beszélget a Váci út járdáján.
Sose értettem az ilyeneket. Sose fogom megérteni.

Katy írta...

En se nagyon értettem meg ezelöt még nem voltam ikres anya es 7 unokás nagyanya. Ma ha nem is normalis de vannak mozgékonyabb gyerekek, és ha hármat kell figyelni én momdom hogy megtörténhet egy pillanat allat. Sajnos. Nem szeretnék az annya börébe lenni. Nem mindég lehet a szegény szulöket okolni. Sokszor égy milio szem nem elég. Itt minden nyáron megfulladnak gyermekek. A mi unokánk is bele esset es ott ált mellete az anya és be is ugrot ruhástol utána. Mert épen készültek elmenni.
Szia mindenkit üdvözlök

szepyke írta...

Katy, igen tudom, hogy a baj egy pillanat alatt megvan. Anno az én unokahúgom úgy esett le a lépcsőről, a bringájával, hogy ott állt az anyja, a nagymamám, anyu és én...
A gyerek simán már bocsánat,de pofára esett a lépcső tetejéről, pedig ott álltak körülötte ennyien.

De itt, amit írtam, nem ez történt. Ez a gyerek kijött a gyerekmedencéből, átment a felnőttmedencébe, amibe vagy beleesett, vagy belecsúszott, és percekig a víz alatt volt, mert nem vették észre, hogy ott van. Csak egy fürdöző vette észre, és húzta ki, de közben percek teltek el. Ezért nem értem. Ez nem egy pillanat volt...
A pillanat kevés lett volna, hogy megfulladjon.
Ezért nem értem!

És mi is üdvözlünk!:D

Katy írta...

Köszi a felvigást. Én sem értem tökéletessen magyar kifejezéseket mindég. Nem oja könyen men vagyis simán. Azért csodákoztam hogy ijen dolgon csodákozol :-) Bocsánatot ha megbántolak vele nem az volt a szándékom, csak furcsának tünt fel mikor én tudom hogy mijen nehéz egy grerekre vigyázni plane ha mozgékonyok. Szia e köszi mégegyser!!!

szepyke írta...

Jaj, dehogy bántottál meg vele. Tudom, hogy nem itt élsz, azért írtam le, hogy mi, hogy volt.
Nem bántottál meg, remélem, hogy én se Téged!:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...