2009. július 15., szerda

A puncs fagylalt

A fotózhatatlan... Mert nem látszik a színe, mert nem hűtöttem be a tálkát, így ahogy kivettem a mélyhűtőből gyönyörűen olvadni is kezdett...

Tulajdonképpen nem látszik, hogy rózsaszín a színe, és nem látszik, hogy valójában mennyire finom is lett.

Aki akkor volt gyerek, amikor én (nem fogom megmondani, hogy az mikor volt!), és emlékszik, a puncsos Leo fagyira, az most tegye fel a kezét.

Ez a fagyi, az a fagyi. A színe kicsit halványabb, egy picit talán édesebb, de az a puncs íz, ami annak a fagyinak volt, és soha többé semminek, nah, ez ebben a fagyiban most itt van megint!

Hozzávalók:
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl sűrített tej (ez pont egy flakon, és az enyém cukrozott volt)
  • 0,5 dl puncs szörp
  • 1,5 dl tej
Sejtettem, hogy ez sem az a nagyon könnyen megdermedő típus lesz, mert nincs benne semmi olyan, amitől krémes állaga lenne eleve, de azért összekevertem a hozzávalókat, és itt sajnos nem volt idő a visszahűtésre, azonnal a mélyhűtőből elővett és már kavargató fagylaltgépbe öntöttem. 50 perc után már krémes, sűrű volt, de még nem volt jó az állaga. Kiszedtem, megint a muffinformába adagoltam és ment a mélyhűtőbe. Két óra múlva már ilyen állaga volt, mint a képeken. Sajnos nem tudtam tovább várni, mert nagyon, nagyon, nagyon muszáj volt megkóstolni...

Hát, kivettem a mélyhűtőből kanalaztam, fényképeztem, és jól megettem.

Ebből az adagból is 7 muffinforma lett tele.


A puncs szörpöt is lefényképeztem, ha valaki be akarja szerezni. Tudom, teljesen műanyag, vagyis gondolom, hogy az, de én imádom a puncsot, mint ízt és ez a szörp... szóval, ez olyan. Anno azért vettem, mert hideg tejjel akartam inni, most tökéletes lesz majd a fagyikba is!


12 megjegyzés:

trinity írta...

Jelentkezem Leo ügyileg:DDD
Igaz, én a csokira esküdtem anno:)))

Igen, vannak nehezen fotózható ételek-ez van.Tapasztaltam...Ha akarod, megmutatom a rém ronda színű szintén főzött cseresznyefagyimat. Ahhoz képest a Tiéd szépségdíjas...És az íz a lényeg!!!

Ancsika írta...

Én is beállok a korosodók táborába. Már nem annyira voltam kisgyerek, amikor a Leo volt a FAGYI! :)

Hiszek neked Szepyke! Ne is törödj semmivel, az a lényeg, hogy finom és a tiéd! :)

szepyke írta...

Igen,igen, az a lényeg! És tényleg olyan, mint régen a Leo volt.

Unknown írta...

van egy ötletem ha krémeset akarsz bele, verd habbá a tejszínt és tegyél bele egy mokkáskanálnyi zselatinport feloldva.

szepyke írta...

Köszönöm, lehet, hogy kipróbálom, bár a zselatint elhagynám, a felvert hab szerintem elég lesz.

Chef Viki írta...

Én is vállalom a Leo korszakot! Mekkora királyság volt!

Na ha olyan, akkor ezt megkóstolnám :-)))

Névtelen írta...

Szepyke, kedves! Megosztanád azt is, hogy hol vetted a szörpöt hozzá? Köszönöm, Piroska

szepyke írta...

http://www.turmix.capry.hu/

Itt vettem. Vettem kókusz, vanília, csoki ízben és kaptam ajándékba egy málnát is.

Viki, küldtem, odaért? Gyorsan egyed, mert olvad!:D

Renata Kalman írta...

Szepyke!
Látom nagyon belelendültél a fagylaltkészítésbe!!!
73-as évjárat lévén én is Leo-n nőttem fel. Puncsot is imádtam.

szepyke írta...

Renata, igen, bele. De ma jön a barackom, mától indul a baracklekvár projekt, a fagyi most háttérbe szorul kicsit...

Csibe írta...

Hogy én a puncsot mennyire imádom! Leo, ahhhaaa, ismerem ;)

szepyke írta...

Pálcikás Leo, rózsaszín színű zacskóban, a csokis Leo barna zacskóban. A strandon, ahova gyerekkoromban jártam, volt egy nagy hűtőláda, derékig bele kellett hajolni, hogy kikotorjam a puncsfagyit belőle!:DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...