2009. december 10., csütörtök

Lassan "összeáll" az idei karácsonyfa dekorálása...



Szinte minden évben máshogy díszítem a karácsonyfát. Tavaly arany-óarany volt. Másoknak tetszett, nekem nem tetszett, valahogy nem tudtam megbarátkozni vele. Már akkor elhatároztam, hogy idén az arany-ezüst-fekete-fehér variáció lesz...

Volt már:
  • kék-arany
  • ezüst-arany
  • piros-arany
  • kék-ezüst
  • bordó-arany
  • ezüst-fehér
  • arany-óarany
Nem, nem veszek minden évben milliónyi díszt. Variálok, illetve cserélgetek... Most az arany-óarany Magdinál fog vendégeskedni, illetve náluk díszíti a fát, mint ahogy Brigitta idei lila-rózsaszín-ezüst fájáról jövőre nálam "landol" majd a rózsaszín szekció, és jövőre nálunk a rózsaszín-fehér-mézeskalács (készülj Moha!:DD) lesz a fa díszítése.



Tegnap megérkezett a "maradék" angyalka is, így teljesen összeállt a fa díszítése, azaz minden dísz végre együtt várja a karácsonyt.

Nem árulok el titkot, ha leírom, hogy nagyon várom már! Ha minden igaz, idén december 20-án feldíszítem a fát, mert utána már nagyon felpörögnek az események, és nem lesz rá idő. Tehát, nálunk már 20-án áll már a fa, de ez nem extra, mert eleve 23-án éjjel szoktam díszíteni, hogy 24-én már reggeltől karácsony legyen!


Tehát, tegnap elővettem minden díszt, ami idén a fára megy.
Van benne:
  • fekete gömb ezüst díszítéssel
  • arany gömb
  • ezüst gömb (a képeken nincs, mert még Brigittánál van)
  • ezüst izé, kicsi csillagokkal, girland féle
  • ezüst girland bogyókkal
  • fekete pici gömbök
  • két féle masninak való, a masnit jövő héten kötöm meg belőlük, illetve a fára lesz tekerve
  • horgolt angyalkák hada
  • csúcsdísz, ami van ezüst és arany színben, csillag formában, majd eldől, hogy melyik lesz jó
  • arany "jégcsapok"
  • fehér gyöngyből girland
  • átlátszó logós díszek
  • a "fény" fehér miniizzós lesz
  • fekete csillogós csillagok
Ezekből nem kerül fel minden, majd díszítéskor eldől, hogy melyik kell, melyik nem...



Nah, feltettem néhány képet, amin látszik, hogy mik kerülnek idén a fára. Nem mondom, hogy túl meleg, de annál elegánsabb. Legalábbis szerintem.


Várom a véleményeket, várom a saját fa kinézetéről szóló beszámolókat! Gyerünk kérem, tessék, tessék!:))







9 megjegyzés:

Lilla írta...

:-) azt hiszem nem kell kérjem h majd a fáról tegyél fel képet mert úgyis fogsz.
mi most a nulláról indultunk idén. igzi. első favásárlás és talpba vésés jön (talp mondjuk még nincs).
pirosat akartam először. de most úgy néz ki, hogy piros-fehér lesz, mert égetős gyurmából csináltam csomó piros-fehér candy cane-t. már csak pár fehér dísz kéne a pirosak mellé.

Unknown írta...

Nagyon szépek a díszeid. Nálunk sokfajta dísz van, majd én is teszek fel képet, mert így leírni sok lenne :)

Viktoria írta...

Amíg még Magyaroszágon laktam a szüleimnél addig jó pár évig fehér-ezüst volt a fa. Az nagy favorit volt, nem tudta semmi sem legyőzni. Aztán gondoltam egyet és ezt párosítottam a pirosat, az nem tetszett annyira, a piros nagyon elnyomta a fehér-ezüstöt, a rákövetkező, utolsó anyuéknál töltött karácsonykor ismét a nagy favorit a fehér-ezüst lett.
Itt az első saját fánkat az első évben szintén erre a favoritra díszítettem, azt gondoltam a kinti 20 fokot és a napsütét majd ellensúlyozza és karácsony-hideg-tél hangulatom lesz. Tévedtem.
Még ebben az első évben láttam egy bizonyos narancsos-bronzos színt az üzletekben, mármint ilyen színű díszeket árulnat. Akkor eldöntöttem a következő évtől ilyen lesz. Jött látott és győzött. Idén is ilyen lesz, majd teszek fel róla képet.
Elvileg ilyenkor más szokott lenni fánk, N. névnapjára dec.6-ra szoktam díszíteni, de most költözni akarunk és ha dec 20-ig találunk valamit és be is költözünk akkor a díszített fát necces lenne költöztetni, vagy újradíszíteni, így most idén kicsit késik a fa.
A tiédről kíváncsian várom a képet.

L.Krisztina írta...

Az én díszeim még a dobozukban ücsörögnek:) Hát nem mai darabok van 40 éves van 60 éves . És van egy heppem van egy napocskám és egy holdacskám és azoknak mindig a fa csúcsát követő ágakon kell lenni és mindig egymással szembe, egyszer nem igy került a fára és sírva fakadtam ott zokogtam míg az én drágám átpakolta őket a megfelelő helyre.
Majd a kedvenc díszeimet én is felrakom.

Pedke írta...

Nagyon érdekes variáció! Igényesen megtervezted.)) Kiváncsi leszek majd a végeredményre.
Jövőre nálunk is fehér-rózsaszin lesz. Szerettem volna már az idén, csak nem jött össze a teljes készlet.

Wise Lady írta...

Szerintem szépek, s úgy, ahogy mondtad, elegáns lesz.
Nálunk kisgyerek van, így nem komponáljuk a színt, hanem mindenféle felkerül, ami neki tetszik. A saját kis díszei, bármilyen színben.
Nálunk egyébként a díszek arany-ezüst-fehér és piros színűek alapból, s ahhoz jön a házi mézeskalács, és a gyerek, amit felrak.
Pár éve épp november végén voltam Görögországban, és onnan hoztam jópár különleges díszt.

Moha írta...

Ezek nagyon szépek, és nem hideg, az arany mindig melegséget sugároz szerintem.
Készülök jövőre:))
Nálunk az angyal hozza a fát, szóval kép csak akkor lesz róla,ha már megérkezett..

Csibe írta...

Nagyon elegáns és hangulatos fád lesz. A fát mi is 23-án este fel szoktuk díszíteni. Jó úgy csinálni az utolsó simításokat, hogy a fa már ott díszeleg.
A tavalyi fáról kicsit később teszek fel képet, ha gondolod majd nézz át.

szepyke írta...

Lilla, ezt kérni sem kell!:)))
ha van másik díszed, egyszerűen vegyél fehér csomagolót és csomagold be a díszeket vele. Én így csinálok idén ezüstöt a pirosakból, bár ott egyszerű dolgom lesz, mert alufóliába csomagolom őket. De lehet kapni fényes fehér papírt is, az tökéletes lesz!

Csongi, nálunk mindig ilyen a fa, hogy nincs rajta minden, csak az adott színek...

Fahéj és Feta, érdekes, de tényleg nekünk meg kell, hogy meleg legyen a fa a kinti minuszhoz... Ezért is félek kicsit a hideg színtől, de szerintem szép lesz ez...

Krisztina, nekem egy ilyen díszem van, aminek mindig fel kell kerülnie. Egy dióhéjban fekvő baba. A nagymamámtól kaptam, és belehalnék, ha nem kerülne fel a fára, abszolút megértelek!

Pedke a fehér rózsaszínhoz gyönyörű lenne a mézeskalács... :))) Ismerek valakit, aki gyönyörűen tud írókázni.. ugye, Moha?:)))

Wise Lady, én is emlékszem, amikor én csináltam girlandot színes papírokból a fára!:) Nekünk mindig színes fáink voltak, és az is gyönyörű!

Moha, rendben! Tudod, most egy kicsit aludjál, aztán majd novemberben elkezdheted a díszeimet... Addig megpróbálok megtanulni írókázni én is, és nem csak elefánt hátulról...:)))

Csibe, mindjárt megyek és nézem!:)És, ugye, hogy milyen jó már arra ébredni, hogy ott a fa! Imádom!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...