2009. december 25., péntek

Karácsony - csomagolás...Lassan minden csomag, minden ajándék eljut a "tulajdonosához". Megígértem, hogy megmutatom, hogy az sokkoló mennyiségű lekvár, likőr, ilyen-olyan krém, azaz a gasztroajándékok hogyan kerültek "becsomagolásra"...

Emlékszik még valaki erre a képre? Amikor feltöltöttem, még bőven a munkák közepén voltam. Utána még készült egy-két (sok) sütemény, volt egy pár, amit elkészülése után valaki úgy eltüntetett, hogy nem került bele a csomagokba...
Tehát, a kép, és mutatom tovább képekben, hogy mi is lett ebből...A befőttek, üvegek nehezek, tehát nem lehetett simán papírzacskóban átadni, muszáj volt kitalálni rá valami "trükköset"...

Eszembe jutott, hogy van az a fajta zsák, amiben ha jól tudom krumplit tárolnak. Megkértem egy kolleganőmet, hogy ha a gazdabolt felé jár, vegyen nekem krumpliszsákot. Még jó, hogy elmondtam neki, hogy mi is az, amit én szeretnék, mert a gazdaboltban nem értették, hogy mit akar. Felhívott, hogy most tényleg azt a zsákot szeretném, ami olyan, mint egy neccharisnya???, mert, az eladó szerint ez a krumpliszsák... Hu, mondtam, hogy nem, nem, hanem azt a fajtát, ami a Mikulásnak van... Gondolom, hogy ezzel sokat segítettem, mert megtalálták, hogy mire is gondoltam... Egy ilyen zsák 800-900,- Ft körül van, és méretre kb 40 x 80 cm-es. Mivel, ekkora nem kellett, és mivel összesen 8 darab volt a boltban, megkértem Zsuzsit, hogy felezze le nekem a zsákokat. Így lett 16 db kb 40 x 40 centis zsákom. Brigittától kértem szalmát. Még jó, hogy a szomszédom sokat van lovak környékén... Meg is érkezett a szalma, és én nekiálltam csomagolni.

A jutazsákok és a szalma:Kb így fest egy "adag", ez változik, a "kapó" igényeitől, hogy mit szeret, minek örülne, stb, de ez a bázis adag.
Került bele:
 • Limoncello
 • Zölddió likőr
 • Citromlekvár
 • Zakuszka
 • Kókuszos eperlekvár
 • Fehércsokis málnalekvár
 • Ribizlilekvár mákkal
 • Sárgabarack lekvár
 • Szilvalekvár
 • Meggy lekvár
 • Meggy befőtt
 • Feketeerdő lekvár
 • Csípős paprikakrém
 • Chili paprikakrém

Ezeket mind megtalálni a blogon is, ha valakit valamelyik érdekel, keressen rá!
A zsákba került szalma és az üvegek, likőrök. Plusz ajándékként egy A5-ös méretű mappát kaptak azok, akik tudnak/szeretnek/szeretnének sütni. A mappába nejlonokat fűztem, amibe beletettem néhány receptemet. Mindegyik olyan recept, amihez az ajándék lekvárok is felhasználhatóak.Még mielőtt minden zsákokba került, elmostam az üvegeket, szelektáltam, és feliratoztam.Hogy borzoljam az idegeket, egy közelebbi kép:Nah, és még egy közelebbi:A csomagokat két részletben porcióztam, mert ennyi nem fért el egymás mellett. Kicsit olyan volt a konyha, és az előszoba, mint egy istálló, mindenhol szalma borította a padlót... Néha úgy éreztem, hogy a lovak szagát is érzem, ami alapban nem lenne gond, csak a lakásban furcsa volt...A zsákokból kettő mutatóba. Itt kettő van egymásra borítva, mert rájöttem, hogy az ajándékozottaknak nincs szükségük rá, és mivel nem tudnak mit kezdeni a szalmával, inkább rám bízzák, a zsákot a szalmával együtt... Így a szalma is visszakerült hozzám, de a zsákokat is tudtam megint használni. Tehát, így néztek ki, amikor átadásra kerültek:
Szerintem nagyon tetszett mindenkinek, kicsit mindenhol jászolra emlékeztető nyomokat hagytak maguk után a csomagok, de ezt senki nem bánta.

Jah, a csomagolásban a masnihoz két nagy fahéj is került.

A receptes füzetekből idén 15 darabot ajándékoztam. A Meskán találtam valakit, aki "legyártotta" a kívánságomnak megfelelő darabokat. Készülök megmutatni egy posztban, hogy mi is ez, már csak idő kell hozzá...

Jah, és a jó hír! Végre visszakaptam a konyha azon részét, ahol eddig ezeket az üvegeket tároltam!


19 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Elképesztő vagy :) Szivesen lennék a megajándékozottad :))

Judith írta...

Honnan van ennyi energiad?!? Csak amulok es csodallak!
Boldog, bekes unneplest Nektek! Es jo pihenest!

marcsi írta...

Szepyke! Csúcs egy csajszi vagy!!!

max írta...

Hahh:
gy mulat egy profi HELIKOPTER pilóta

Judit írta...

Fenomenális vagy, eddig is csodáltalak, micsoda jó ötlet így csomagolni!
Hát irigylésre méltók az ajádékozottak!
További szépünnept!
ui.Gondolom azért te is kaptál sok szép ajándékot, főleg az ajándékozottak örömét!

egycsipet írta...

Szent ég! :OOOOO

Eltüntetni is sok ennyi gasztroajándékot, nemhogy megcsinálni x sok fő...

Jézus és Mária! Sőt: Szép! :DDD

Most (újra) meghajlok és egy darabig így is maradok...

Moha írta...

Atyavilág!!!!!!!!

Ez derék munka volt! Milyen jó ötlet ez a jutazsák és a szalma!
Mivel írtad rá olyan szépen az üvegekre a bennevaló nevét?
Gondolom hogy örültek a zsákbontogatók! Fantasztikus vagy!

szepyke írta...

Lúdanyó, már írtam, hogy ez hosszú, megfontolt tervezés.:) Nem más!:)

Judith, nem kellett hozzá plusz energia, egyszerűen időben elkezdtem, és semmi nem maradt az utolsó napokra. Az ajándékok készültek április óta, mindig az idénynek megflelelő gyümölcsből, zöldségből, a csomagolás egy hónapja született meg ötletként.Neked és a szeretteidnek is békés, boldog ünnepeket!:)

Marcsi, dehogy!

Max, így, így!:))

Judti, köszönöm szépen, kedves vagy!:) És igen, rengeteg csodaszép ajándékot kaptam!:))) És nagyon jó nézni, ahogy örülnek mindennek!:)

Egycsipet, ne mááááár!:)))

Moha, alkoholos filccel írtam rá. Ezüst alkoholos filccel. És fantasztikus Te vagy, én csak loholok a nyomodban, nyomotokban!:)

mandy tarragon írta...

Ezt nevezem :) Olyan jók az ilyen ajándékok, mert látszik, hogy egész évben gondoltál rájuk, nem csak levetted a polcról :)

nokedlis írta...

eszméletlen így együtt látni, de ugyanakkor csodálatos! az ilyen személyre szóló ajándéknak gonolom mindenki nagyon örült. a jászolos szalma pedig csak feltette a koronát!

Zsuzsa írta...

húha! jaj de lennék egy azok közül akik ezeket a csomagokat kapták!
Nagyon jól néznek ki!
Én is kívánok neked, továbbra is kellemes ünneplést a családoddal, és boldog új évet.

KataKonyha írta...

Elámultam rendesen... Nálunk mostanában nincsenek nagy ajándékozások, de ha visszatérünk rá, biztos eszembe jutsz:)
Kívánok jó pihenést a maradék időre!

szepyke írta...

Mandy, én is úgy éreztem, hogy örültek neki! Mondjuk a "gyöngy betűimet" jópofán próbálták bogarászni... Jövőre meg kell tanulnom szépen és türelmesen írni...:)

Nokedlis a szalmával csináltam egy kis szemetet, de tényleg nem bánta senki, pedig még furcsa szaga is volt...:))

Zsuzsa, köszönöm!:)

Katakonyha, nálunk sincs nagy ajándékozás. Ezek tulajdonképpen csak lekvárok, és befőttek. :)

trinity írta...

Atyavilág...Szepyke:OOOO
Ez nem akármi!!!

Csibe írta...

Szepyke, leesett állal nem igazán lehet mit mondani. Az csodálattól elkerekedett szemekről nem is beszélve ;)

szepyke írta...

Nah, jól van elárulom... Nekem is nagyon tetszett a végeredmény, iszonyatosan elégedett voltam vele!:)
Mindenkiből előjött a gyerek, ahogy a nagy Mikulászsákot cincálták...:))))

Garffyka írta...

Ez tetszett, olyan zsák, mint a Mikulásnak van :) Gondolom, hirtelenjében növesztettél térdigérő fehér szakállt és jókora pocakot is :)

szemirámisz írta...

Na, én csak most találtam erre a post-ra, hát csak ámulok-és bámulok!
Nagyon ügyes vagy, és jó,hogy ilyen előre tervezel.A megajándékozottak egész biztosan nagyon örültek, én sokkal többre értékelem az ilyesmit,mint bármit, amit készen meg lehet venni az üzletben.És nagyon eltaládtad a tartalomhoz a formát, gratulálok!

Sajnos én az a bizonyos "utolsópillanatbankapkodós" fajta vagyok ...

szepyke írta...

Szemirámisz, én is ez a típus vagyok, és eddig szinte minden évben elúsztam, 24-én meg hulla fáradtan, szó szerint berogytam a fa alá...
Most ennek vége.Tavaly olyan nyugodt karácsonyunk volt, hogy minden szépen megtervezetten történt, hogy idén is így lesz.
Ezért kezdtem el már most gyártani az ajándékokat, és kb ugyanazt a menetet csinálom végig, amit tavaly. Nincs kapkodás, nincs idegeskedés.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...