2009. december 26., szombat

Gyümölcskenyér - muffin formában



Ezen muffin, csak a formájában muffin.

A Gyümölcskenyér receptjét felhasználva készült, hogy a csomagolása könnyebb legyen.

A recept ITT található.

Annyi volt a változás, hogy ebbe a tésztába most dió, mazsola és csokoládé került, és a sütési idejét csökkentettem 35 percre.

Hogy ne kelljen kattingatni, bemásolom ide is a Gyümölcskenyér receptjét:

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 18 dkg vaj
  • 5 dkg étcsoki
  • 5 dkg tisztított mogyoró
  • 10 dkg aszalt, vagy cukrozott gyümölcs
  • 5 dkg mazsola
  • 3,5 dl (kb 23 dkg) rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 5 tojásfehérje

A tojást a porcukorral 2-3 perc alatt simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább dolgozzuk. Az apróra vágott csokit, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt meg a mazsolát a keverékhez adjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, megsózzuk, a keverékhez adjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk. Egy kb egy literes formába öntjük. Ha szilikont használunk, azt kiolajozzuk, ha bármilyen más formát, azt kivajazunk-lisztezünk és ebbe töltjük a masszát. Előmelegített sütőben kisebb lángon (170 fok, vagy légkeveréses sütő esetén 160 fok) kb 50 percig sütjük.


Jelen esetben muffin formában sült, és a sütési idő rövidült.



3 megjegyzés:

Raindrop írta...

Végigolvastam az összes karácsonyi bejegyzésedet! Hát te nem vagy igaz! :)
Azt a sok üveget még nézni is nehéz volt, csodálatos látvány!!!

trinity írta...

Hihi....ami nem fért a püspökkenyérformába, azt én is muffinként sütöttem!! Teljesen bevált ez is!!

szepyke írta...

Raindrop köszönöm!:)

Trinity, kb ezért lett nálam is muffin belőle...
Három adagnyit sütöttem és nem fért bele a formába. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...