Ezen muffin, csak a formájában muffin.
A Gyümölcskenyér receptjét felhasználva készült, hogy a csomagolása könnyebb legyen.
A recept ITT található.
Annyi volt a változás, hogy ebbe a tésztába most dió, mazsola és csokoládé került, és a sütési idejét csökkentettem 35 percre.
Hogy ne kelljen kattingatni, bemásolom ide is a Gyümölcskenyér receptjét:
Gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg vaj
- 5 dkg étcsoki
- 5 dkg tisztított mogyoró
- 10 dkg aszalt, vagy cukrozott gyümölcs
- 5 dkg mazsola
- 3,5 dl (kb 23 dkg) rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott mokkáskanál só
- 5 tojásfehérje
A tojást a porcukorral 2-3 perc alatt simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább dolgozzuk. Az apróra vágott csokit, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt meg a mazsolát a keverékhez adjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, megsózzuk, a keverékhez adjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk. Egy kb egy literes formába öntjük. Ha szilikont használunk, azt kiolajozzuk, ha bármilyen más formát, azt kivajazunk-lisztezünk és ebbe töltjük a masszát. Előmelegített sütőben kisebb lángon (170 fok, vagy légkeveréses sütő esetén 160 fok) kb 50 percig sütjük.
Jelen esetben muffin formában sült, és a sütési idő rövidült.
3 megjegyzés:
Végigolvastam az összes karácsonyi bejegyzésedet! Hát te nem vagy igaz! :)
Azt a sok üveget még nézni is nehéz volt, csodálatos látvány!!!
Hihi....ami nem fért a püspökkenyérformába, azt én is muffinként sütöttem!! Teljesen bevált ez is!!
Raindrop köszönöm!:)
Trinity, kb ezért lett nálam is muffin belőle...
Három adagnyit sütöttem és nem fért bele a formába. :)
Megjegyzés küldése