2009. december 30., szerda

Szilveszteri menü - a "hidegek"



Az elmúlt napokban a legtöbb google által a blogra érkező a "sonkatekercs" a "malacsült" és még egy jó pár hasonlóan időszerű szóra érkezik.

Hogy egyszerűbb legyen, felsorolom, hogy mit, hol találni.

A hidegkonyhai "készítményeket" megtalálni ITT .

Megtalálható a nyújtott, töltött sajt, a franciasaláta, a tormás sonkatekercs és a tésztasaláta is.

Most azért még leírnék egy krémet, amit mind a nyújtott sajtba, mind a sonkába tölthetünk.

Fokhagymás sajtkrémmel töltött sajt, sonka:

Hozzávalók:
  • 2 db camping krémsajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • vaj
Ezeket értelemszerűen kikeverni, és vagy a sajtra, vagy a sonkatekercsbe töltjük.


Másik kedvenc, és nagy sikerre tehetünk szert vele:

Quacamole, azaz avokádókrém:
  • 2 db avokádó
  • 1 db zöldcitrom (lime)
  • bors
opcionálisan kerülhet még bele:
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • hagyma
  • koriander
  • zöldpaprika
Az avokádót kettévágom, a héjából kanállal kivájom, és a többi hozzávalóval összekeverem. Figyelem, levegőn megbarnul, tessék letakarni tálalásig, majd előtte átkavarni.

Az avokádó magját gyökereztethetjük is, erről ITT írtam már.



És igen... Tessék csinálni egy szép nagy adag kocsonyát, amit ha kihűlt, megdermedt, friss citrommal és borssal tányérra kiborítva tálalhatunk.

Kocsonya leírása ITT.



14 megjegyzés:

Edó írta...

Te Szepyke,ezt egy lagzira keszitetted eloetelkent???:)))rengeteg kocsonya.

Wise Lady írta...

Jesszus, mennyi kocsonya!
Egy tállal akkor nekem is jut?

szepyke írta...

Edó, Wise Lady, a kocsonyák tavaly karácsonyra készültek, csak most tettem fel a képet. Tavaly közel 30 tányérral készült és vittük szét a családban. És természetesen küldenék, ha lenne!:)))

trinity írta...

Ez nagyüzemi mennyiség volt!:DD

Raindrop írta...

Ez a sok kocsonya még a karácsonyi ajándék üvegeknél is sokkolóbb.
Vagy lehet nem, de állati! :D
Az én konyhámban max 5 db férne el...
Eszméletlen jó képek!
Ennél is egy-két tányérral...
Boldog új évet!

Raindrop írta...

EnnéK, elnézést...

Csibe írta...

Már megint az államat keresem ;)
Sonkatekercs nálunk is készült, szeretjük.

szepyke írta...

:))

Gondoltam, hogy mindenki megint rosszul lesz!

Raindrop, az én konyhám is használhatatlan ilyenkor...

Ezekből tavaly jó néhány a kocsiban töltötte a szentestét, mert a hűtőben nem fért el. A kocsinak meg olyan illata volt utána...

Most számoltam, több is volt ez, mint 30 tányér... Ehhez egyébként egy külön lábasom van, ami csak és kizárólag a kocsonyához használatos, mert akkora, hogy nem fér el sehol, és egy nejlonban a szekrény tetején tölti a munkátlan napokat...:)))

KryaSpirit írta...

Tiszta kocsonyagyár! Én meg azt hittem, hogy apukám az egyetlen aki horror mennyiségű kocsonyát főz és bír enni, hát tévedtem!:))

szepyke írta...

Benzsi, mi egyszer-kétszer csinálunk évente. Ez itt a "legdurvább" adagról készült...
:))))

Felhőlány írta...

Szepyke,
én szédülök a látványtól... :)) Ez nem semmi! Áruld már el nekem, honnan van ennyi energiád??? (tudom, hogy ez tavaly készült, de akkor is...) Eleszed a nyuszi elől a répát....? :) Miben van az erő??? :))

szepyke írta...

Nah, a répával kapcsolatban...:)
Nyuszi nem eszi meg a répát, csak a zöldjét, és mivel most január van, szinte csak azt tudok neki venni. Így van itthon nyolc csomag répa, aminek a zöldjét nyuszi, a répáját mi esszük meg. Szerintem répamérgezésem lesz!:))

Névtelen írta...

Easy [url=http://informationthehealth.net/1991/11/17/holistic-fluconazole/]holistic fluconazole[/url] duskier cruelty [url=http://informationthehealth.net/1991/11/29/severe-valproic-acid-reactions/]severe valproic acid reactions[/url] military staying [url=http://informationthehealth.net/1991/12/01/pronunciation-of-acetylsalicylic/]pronunciation of acetylsalicylic[/url] roosting change [url=http://informationthehealth.net/1991/12/02/heyl-corporation/]heyl corporation[/url] partial steal [url=http://informationthehealth.net/1991/12/18/cheratussin-ac-ingredients/]cheratussin ac ingredients[/url] mortal gunfire [url=http://informationthehealth.net/1992/01/23/perio-med/]perio med[/url] pot barred [url=http://informationthehealth.net/1992/01/25/doss-brookshire/]doss brookshire[/url] satisfied image [url=http://informationthehealth.net/1992/03/04/sustained-delivery-of-nateglinide/]sustained delivery of nateglinide[/url] gather knees [url=http://informationthehealth.net/1992/04/05/electrostatic-applied-carpet/]electrostatic applied carpet[/url] vultures legs plain?

Névtelen írta...

There [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/06/02/celecoxib-prescribing-information/]celecoxib side effects liver[/url] parents tower [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/06/27/pristiq-dosing-guide/]side affects of pristiq[/url] momentously defenders [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/07/27/ocular-inserts-as-drug-delivery-systems/]scope ocular end[/url] promoted mansions [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/08/22/dulcolax-coupons-2012/]dulcolax suppository more drug_side_effects[/url] blanket tender [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/08/24/ginkgo-glass-memphis/]ginkgo plant uses[/url] speak pail [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/09/06/microgestin-1.5-30-fe-weight-gain/]microgestin fe 1 20 user reviews[/url] useful word [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/10/12/commit-suicide-using-trazodone/]trazodone side effects suicide[/url] unmistakably bum [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/11/15/honda-hpd-wheels/]hpds[/url] lumber bird [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/11/26/dentist-who-take-medi-cal-in-california/]medi-cal eligibility income pregnancy[/url] bent dotting [url=http://lahodoja.zeigtsichimweb.de/2010/12/05/what-is-trileptal-for-bipolar/]what drug class is trileptal[/url] cutting agree join.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...