Mármint, annak a megoldása, hogy mi kel hozzá, hogy ne egy nagy "placcs" legyen belőle, hanem tényleg valami alakját tartó csókszerű izé.
A megoldás roppant egyszerű! Hagyjuk a keverőtálban a tésztát a konyhapulton, lefedetlenül. Aztán valaki pakolja be a hűtőbe, szintén fedetlenül és hagyja ott minimum egy, de akár, két, három napot is...
Láss csodát, a tészta kiszárad annyira, hogy bár nehezebb a nyomópisztolyból kinyomni, de megtartja az alakját, még ha, mivel úgyis tudjuk, hogy mindegy, hogy milyeneket nyomunk belőle, úgyis "placcs" lesz, rondára is hagyjuk...
Tehát, megoldás: ki kell szárítani kicsit a tésztát, mert a nedvessége miatt hasal el... Vagy a gesztenyét kell kibontva a hűtőben tárolni pár napig, vagy a bekevert tésztát...
Egyébként, ez egy remek sütemény, tényleg finom, tényleg könnyű, úgy olvad el az ember szájában, hogy észre sem venni... Csak azt venni észre rajta, hogy jééééééééé, ennek nincs formája!
De most már van! Hála az Internetnek, hogy nyomkodás helyett, leültem a gép elé, valaki meg közben elrámolta a tésztát a hűtőbe...
8 megjegyzés:
Szia Szepy!
Off leszek egy kicsit, bocs.
A Culinaris-ban kapható (lehet, hogy tudod) az a dr.oetker féle kinyújtott marcipán, meg a másik fajta - fondant???? - , meg íróka, de csak kék meg rózsaszín színekben. Remélem még utolsó oillanatban hasznos lehet ez az infó :))
Üdv: LK
pillanatban - helyesen :)))
És mennyibe kerül???
Nagyon szépek lettek!!!!
Mondjuk nekem a fekvők is bejöttek, /mert azok is biztosan nagyon finomak/ de ezek kifejezetten csinosak lettek!:-)
De jó, hogy írod, mert eddig nekem is csak "placcs" szerűt sikerült sütnöm...
Latsia, igen azok is finomak, de azért így mégis szebbek!
Kiskukta, simán felejts ott a pulton... Csak jót fog neki tenni!:)
Jaj, a lényeg lemaradt: 1690.-ft.
Mennyiiiiiiiiiii?????
1690,-????
Ne hülyéskedj, én 750-800 Ft köröli GBP-ért vettem...
Azt az anyja, ezek több, mint 100 %-os haszonkulccsal dolgoznak... Mert behozni nem egy nagy meló...
Gyönyörűűű!:(
Megjegyzés küldése