2010. január 28., csütörtök

Csokoládé, kirakat, stb, stb, stb...


Hampsteadben találtunk egy ilyen boltot... Már kívülről is csokoládészínű... Bent meg...
Minden kapható itt. Mindenféle csoki, mindenféle nyalóka, cukorka, csokilencse, színes csokilencse, ízesített csokilencse, szóval, minden...






Az üzlet kicsit messzebbről, konkrétan a buszról fényképezve.



És most jöjjön kirakat, meg mit vettem, meg ilyesmi:

Sütik...


Kész, nyers tészta. Értsd, nyers, magyarán friss, nem szárított, kimérve kapható. És az eladó milyen helyesen mosolyog, ezt nem is láttam eddig...


Egy olasz kávézóban a pult egy része...



Ezt a Harrodsban vettem! De cseppet sem felvágni akarok ezzel, hanem elmesélni, hogy később megtaláltam máshol is, a Camden Market közelében egy pici boltban. Az ára ugyanannyi volt ott is...



5.99,- Font, azaz kb 1.800,- Ft. Ezért ezt az öt csillagformájú kiszúrót kapjuk. Itthon kerestem ilyesmit, de darabját láttam 900,- Ft-ért... Ez egy kicsit jobban megérte szerintem... Kicsit jobban.
Ebből a fajtából vettem még kiszúrót, majd mutatom, hogy milyet!

Meringue. Mindenhol kapható, különböző ízesítésben, színben, méretben. Nem kóstoltam, mert nem szeretem a tojáshabot. Ez a Whole Foodsból van, és pisztáciás.




Ezt csak azért mutatom, mert nekem nagyon tetszik. Friss, nem szárított tészta, került bele pici mák is, bár, ha nem írják rá, észre sem nagyon veszem...



Közelről:


És az összetétele:


Sajnos, ezzel a poszttal bezárult London...
Már csak egy poszt van, ami Londonnal lesz kapcsolatos, illetve kettő.
Az egyikben megmutatom majd, hogy milyen "csodákat" találtam, miket vettem, amit itthon nem kaptam volna meg sehol, vagy ha igen, akkor nem ennyiért...
Ezek egyértelműen főleg főzéssel, sütéssel kapcsolatos dolgok lesznek. Nem véletlen, hogy majdnem túlléptem a bőröndömmel a súlyhatárt, nem kis mennyiségű "hihetetlen" fontos dolgot hoztam... Majd mutatom!

23 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Ez a csokis bolt nagyon brutális! Milyen finom illat lehetett bent! :))) Szívesen segítek a soproni túra szervezésében, csak menjünk mááááár! :)))

L.Krisztina írta...

Hát én itt elvesznék, az biztos:)))

mandy tarragon írta...

guszták ezek a sütik meg a tészta is :)

Orsi írta...

...meg az eladó fiú is :))))

Orsibabba írta...

Hihi, pont akartam "beszolni", hogy mikor latogatod meg a Whole Foods-ot, es lam-lam...:) de szeretnek en is...:)

lekvároskukta írta...

Ez a bolt, Szepy....nem semmi.
Óóóóó, olyan kiszúróformákat szerettem volna nagyon én is :(
Gyönyörűek azok a hópelyhek.
Várom a miket hoztál posztot :))

Csibe írta...

Milyen hangulatos kis üzlet. Hópihéket kaptam a jézuskámtól :)
Kíváncsian várom a zsákmányos beszámolódat (is)!

szepyke írta...

Felhőlány, akkor holnap megírom, hogy melyik dátum lenne a jó, és döntünk!:)))

L.Krisztina, velem együtt... engem is ki kellett vezetni!:))

Mandy, mikor teszed máááááááááááár fel a cukrászdás képeket? :)))

Orsi, nah!:))) Neked a csokikat kellene nézned, nem a tésztás fiút!:)))))

Addicted, ha mész a Whol Foods-ba, csütörtökön menj, este...:)

Lekvároskukta, megpróbálom felhajtatni nektek a formát, mert Moha is kérdezte...:) Szerinted én mit szóltam, amikor megláttam???

Csibe, megmutatod a hópihéket?

mandy tarragon írta...

szepy: az első felét ma :)

lekvároskukta írta...

Tündér vagy :))
Köszi!

szepyke írta...

Mandy, ok, megnyugodtam!:))


Lekvároskukta, nem igérek semmit, de megpróbálom!:)

Zsiri írta...

Fantasztikus bolt lehet, teljesen elvarázsolt :) Nem akarok reklámozni, de mégis fogok kicsit, elnézést mindnekitől. A Staedter cég rengeteg hópehely alakú kiszúróformát forgalmaz, és a nemrég nyílt budapest bolt, a Kookta forgalmazza is ezeket. Ha épp nem kapható, akkor pedig szívesen megrendelik! Érdemes ott próbálkozni, illetve a Staedter hivatalos oldalát meglesni. Kiírjátok a cikkszámot, leírást, és a Kookta-ban megrendelik! Szállítás nicns minden héten, ezt egyeztetni kell velük.

szepyke írta...

Zsiri, ez mind szép és jó, de!
Mi a franctól kerül egy kiszúróforma 700,- Ft-ba????

http://kookta.hu/webshop/product.php?id_product=472

Láttad, hogy én mennyiért vettem, amiben 5 darab van??
Londonban 0,55 fontért lehet kapni a darabos verziót, ami kb 150,- Ft. Megveszik, hazahozzák, és 700 ft-ért eladják. Durva....

lekvároskukta írta...

Tudom Szepy, de akkor is köszi :)
Eleve, hogy megpróbálod ;-))

Tényleg nagyon durva, hogy 1 db kiszúróforma 700-1000.-ft.

szepyke írta...

Lekvároskukta, az. Durva.

Zsiri írta...

Azt nem mondtam, hogy jó áron, de ha valakinek nagyon kell és nem jár Londonba túl sűrűn, akkor ez egy lehetőség, ha egyszer máshol beszerezhetetlen. Mindössze ennyit szerettem volna mondani... Az Ebay-en is lehet rendelni, kerül kb fél euróba, de a postával együtt mire hazaér, ugyanennyi.

szepyke írta...

Zsiri, bocsánat, ha támadóan hangzott. Nagyon jó, hogy van itthon is, csak tényleg mitől lesz ennyi az ára??? Ők biztos nem egyesével rendelik az e-bayről, hanem megveszik valahol, arra még kapnak engedményt, és hazahozzák... Vagy hazaküldik. Itt meg eladják többszörös áron. Nekem ezzel van bajom. Bocsánat, ha máshogy hangzott!

Zsiri írta...

Semmi gond, tényleg csak infónak szántam, amúgy meg szerintem is nagyon drágák. Nyilván a boltnak szép haszna van rajta, de tényleg bosszantó, hogy az igazi jó Staedter kiszúrókat alig forgalmazzák nálunk. Még a desszert.eu-n van pár, de a Staedter honlapot megnézve összeszorul az ember szíve, hogy milyen csodálatos kiszúrókat lehet kapni a németeknél/osztrákoknál olcsón. Amúgy néha kisebb konyhaboltokban vagy hétvégi vásárokon nem is hinné az ember, hogy miket találhat.

szepyke írta...

Zsiri, én egész decemberben azokat a kiszúrókat kerestem, ami olyan, mint az gyömbéremberke... Sehol nem volt, úgy néztek rám, mint az UFO-ra..
Kerestem mézekalácsosoknál is, de semmi.. kiszúróformát sehol nem találtam..

Zsiri írta...

Tudom, nem a szomszédban van, de a pécsi vásárban láttam egyedül emberkét egy vasedényes nénikénél. Sajnos már nincs meg a címkéje annak a figurának, amit vettem, de egy váci cég volt rajta gyártónak feltűntetve. Legközelebb, ha megyek (kb 2 hét) igyekszem megnézni majd.

szepyke írta...

Zsiri, az tényleg nincs közel...:)

Névtelen írta...

Szia hamarosan készülünk Londonba. Meg szeretném látogatni azt a boltot ahonnan azt a sok szuper cukrászcuccot hoztad. Meg tudnád irni a bolt nevét, vagy esetleg hogy merre találom, mihez van közel? Elöre is köszönöm. Üdv.: Adri

szepyke írta...

Adri, írjál nekem mailt a szepsegtar.blog@gmail.com címre!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...