Még mindig a mélyhűtő "kincseiből" főzök, azaz leolvasztottam a mélyhűtőt, és így sok-sok mindent találtam, amire már nem is emlékeztem. Megtaláltam például kb 1 kg szeletelt pulykamellet, amit még karácsony előtt vettem, hogy biztos, ami biztos, nehogy valami gikszer csússzon a rendszerbe, legyen otthon hús, ha az éhhalál fenyegetne...
Nah, ezt most megtaláltam, és egy-két nap alatt el is használtam.
Mi történt vele, és hogyan is???
Hozzávalók 2 személyre:
- kb 40 dkg pulykamell
- 2 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
A pulykamellet megmostam, és vékony csíkokra vágtam. Volt otthon fából készült nyárs, magyar nevén hurkapálca... Ezeket vízbe áztattam. Összekevertem a mézet, a szezámolajat, a szezámmagot. Megsóztam, megborsoztam a húsokat, majd a "pácba" forgattam és a hurkapálcákra fűztem.
Egy arra alkalmas serpenyőben kb 5 perc alatt készre sütöttem. A sütési idő alatt a nyársakat forgattam, azaz minden oldalt pirosra sütöttem.
Készen is vagyunk!
A körete tepsiben sült krumpli volt, amit a hús sütése után visszamaradt szezámolajban megpirítottam. Illetve került mellé egy szem sütőben sült lilahagyma is. Ezeket a zöldségeket (hagyma, krumpli) a sólet sütése közben sütöttem meg előre, most csak megmelegedtek az szezámos olajban.
Hogy legyen valami zöld is a tányéron, jégsalátát daraboltam hozzá, amit leöntöttem egy kis savanyúság levével, de tehettem volna rá joghurtot is.
Édes a méztől, és füstös a szezámtól. Jó lett!
12 megjegyzés:
Ez nagyon jó kaja!
úristen, ölni tudok az ilyen sült krumpliért, ami ennyire ropogósnak és finomnak néz ki! imádom!
Milyen kincsek lehetnek még abban a hűtőben?:D
Olyan mint a mesebeli tarisznya mindig van benne valami:))
Egyszerű, de nagyszerű! :) Beruházok erre a szezámolajra, kerülgettem már, de meggyőztél! :))
Wise Lady, igen, az volt...:)
Christaylor, szerintem a méztől lett ilyen színe, és iszonyat finom volt. Édes, és ropogós!:)
L.Krisztina, mondjuk fagyigép... :)))
Felhőlány, tessék megvenni, szerintem érdemes!:)
Nagyon jó kaja, szerintem is!
A sült krumpli annyira guszta!!!
Andi, és még finom is volt!:)
"Ölni tudnék" azért a krumpliért :)
B., jaj!:)
Azt azért ne!:))) Kis méz csodákra képes!:))
Megkaptam az e-mailedet, válaszolni is fogok, és nagyon köszönöm, hogy megírtad, nagyon érdekes, de a továbbiakat e-mailben:!)
Fincsi lehetett!:-))Ehhez már használtad az új fényképdobozt?
vagy lemaradtam,régóta használod már?
Andi, még nem. Most a hó miatt olyan világos van késő délutánig, hogy ez egy sima fehér háttér előtt készült. De valami ilyesmi lesz a doboz is, és megmondom őszintén, hogy tetszik az eredmény. Tiszta, világos, jól látható!:)
igen,ezért is hittem,hogy már használod,szépek a képek!:-))
Megjegyzés küldése