2010. január 5., kedd

Beszámoló...



Volt egy bejegyzésem még az ünnepek előtt, egészen pontosan november 26-án. Aki nem látta, megnézheti ITT. Ezen beszámoló egy ajándékba készített "töltött sajttal" volt kapcsolatos. A készítés folyamatáról képek is készültek, majd a "kész" ajándékról, azaz a már olajban úszkáló sajtkockákról is megmutattam a képeket.

Hogy miért írok megint róla? Mert kérem, ezen sajt átadásra került, majd felbontásra...

És iszonyatosan nagy sikere volt! Mint azt írtam, november végén készült, még 26-a előtt, tehát, ma, azaz 2010. január 5-án közel 50 napja... Ebben természetesen benne van a tej csöpögtetése is, illetve az elkészülése utáni olajban ázása.

És semmi baja, sőőőőőőőőőőőőőt! A sajt remekül átvette a töltelékek ízét. Legjobban a chilis "meglepetés" aratott sikert, bár gondolom, hogy azért, mert az a legbrutálisabb ízbomba... A diós nekem nem jött be, mert a dió megpuhult, így nem ízlett.

Aki kapta, azóta arra biztat, hogy kezdjek neki a sorozatgyártásnak...

Tehát, ha valaki elkészíti, nyugodtan megcsinálhatja bőven az átadás előtt, mert az olajban nem lesz semmi baja, nem kell félni, hogy a töltelékektől belülről romlana meg. Mondjuk, javaslom a fűszeres tölteléket, azért az a biztos, illetve, hogy szárazan kerüljön a sajtba...





Ezen adagot kb 1000,- Ft-ból bőven ki lehet hozni, ha kisebb üvegekbe töltjük, kevesebbet ajándékozva, kevesebb olaj kell hozzá, még olcsóbb. Az olaj ára dobja meg, mert egy liter olívaolaj kb 1000,- Ft körül van. Illetve, ennyiért már kaphatóóóóó....

7 megjegyzés:

Vegavarázs írta...

Szepyke, ez zseniális! Örülök, hogy most is írtál róla, mert az első bejegyzés valahogy kimaradt. Jó ötlet, meg fogom valósítani!

Wise Lady írta...

Nem csodálom, hogy sikere volt!

Edó írta...

Na en is regota kacerkodom a gondolattal hogy elkeszitsem,ugyanis vettunk egy uveg fuszeres olajban erlelt sajtot,hat isteni finom!Na de ez milyen lehet...?!!olyan jo nekemvalo:)

Unknown írta...

Biztos kipróbálom! Nekem ma lett kész egy adag sajtkrémem, nagyon szeretjük!

szepyke írta...

Köszönöm, tényleg jól sikerült darab lett!:)

Seafalcon írta...

Ez a sajt nagyon klassz. A metódus előttem nem ismeretlen, mert az indiai panírt is hasonló módom készítem, és a házi boursine is hasonló eljárást foglal magába. Csak azok olcsók, és nem ilyen látványosak!
Lesz programom karácsony előtt!

szepyke írta...

Seafalcon, már többen is dicsérték, remélem, hogy neked is bejön majd!:) Kicsit pepecs a készítés, de a végeredmény kárpótol mindenért!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...