2010. január 7., csütörtök

Virtuális étlapom



Marjan kért fel rá, hogy készítsem el virtuális étlapomat.

Ez még tavaly volt, konkrétan karácsony előtt... Szégyellem is magam, hogy ennyire megfeledkeztem róla.


Tehát:

Előételek (hideg-meleg)
  • Tatár saját ízlés szerint bekeverendő
  • Libamáj zsírjában
  • Paraszttál (kolbászkarikák, szalonna, töpörtyű, lilahagyma, uborka, paprika, kenyér)
  • Sajttál (több féle sajtból)
  • Cézár saláta (húsos, és halas verzió)
  • Rántott sajt
  • Rántott zöldségek (gomba, karfiol, brokkoli)
  • Hortobágyi palacsinta
  • Roston sült zöldségek
  • Roston sült gomolya
Levesek:
  • gyümölcsleves (meggyből készítve rumos tejszínhabbal, gyerekeknek pirított mandulával)
  • Húsleves (opcionálisan: tojással, tésztával, húsgombóccal, májgombóccal, velőscsonttal)
  • Tárkonyos borjúleves cipóban
  • Francia hagymaleves (választható cipóban is)
  • Fokhagymakrémleves píritott kenyérkockákkal
  • Gulyásleves
  • Jókai bableves
  • Halászlé (belsőségekkel)



Egytányérosok:
  • Lecsó + választható: rizs, tojás, kolbász, túrós csusza
  • Spenót (opcionálisan: tükörtojással, bundáskenyérrel, fasírttal)
  • Rizseshús balzsamecetben párolt lilahagymával
  • Tésztatál (sonka, szalonna, kolbász, tejszín, sajt vagy hús elhagyásával paradicsom, cukkini, gomba, sajt)
  • Túrós csusza (opcionálisan pörkölttel, halászlével, magában túróval és szalonnával)

Főételek:
  • Rántott hús vegyeskörettel (pulyka, csirke, sertés, borjú)
  • Pörkölt nokedlivel (sertés, marha, csirke)
  • Sóburokban sült csirke saláta körítéssel
  • Roston libamáj krumplipürével
  • Pulykamell töltve (lehetőségek: aszalt szilvával, barackkal, feta sajttal) vegyeskörettel
  • Csülök sörben sülve, krumplipürével, pezsgőben párolt lilakáposztával
  • Rakott zöldbab (igény szerint a hús elhagyásával, cukkini pótlással)
  • Töltött cukkini (húsos és húsmentes változatban) rizskörettel

Savanyúság:
  • almapaprika
  • csalamádé
  • cékla
  • fejessaláta dresszinggel
  • csemege uborka
  • idény szerint sós, vagy kovászos uborka
  • pfepperoni
Desszertek:
  • Gesztenyepüré tejszínhabbal
  • Somlói galuska
  • Csokitorta tejszínhabbal
  • Palacsinta (lehetőségek: csokis, diós, Nutellás, baracklekváros, mákos, túrós, rakott)
  • Madártej
  • Gyümölcskehely
  • Fagylalt (kombinálható a gyümölcskehellyel)

Mindenképpen lenne szódavíz, ami nem palackos, hanem az a hagyományos szifonos változat.

Most megyek, keresek valami édességet, mert igen megéheztem...





10 megjegyzés:

L.Krisztina írta...

Szepy! Szeretnék egy bérelt tuti helyet az éttermedbe:)bejárással a konyhába:)) csak úgy nézelődni, és hülye kérdéseimmel a séfet az őrületbe kergetném:)
Tisztelettel egy leendő vendég /fizető/

szepyke írta...

Krisztina, bárcsak...:))))

andrea írta...

én is boldogan és tiszta lelkiismerettel csücsülök a táplálkozási lánc csúcsán, jövök az éttermedbe....

Suzi írta...

Ok, en is most megeheztem, de nagyon.

mandy tarragon írta...

akkor kérnék egy hagymalevest, egy aszaltszilvával töltött pulykamellet vegyes körettel és egy kis madártejet :)

Csibe írta...

Nem semmi, van választék bőven!

Belly írta...

Szepy!

Azonnal nézz be hozzám:-D

szepyke írta...

Suzi! Hiiiiiiii!:)

Mandy, hozom már!:) savanyúságot nem kérsz?

Csibe, igyekeztem!:))

Belly, azonnal megyek!:)

Felhőlány írta...

Jövök én is! :)) 4 kg mínuszban vagyok, mennyi finomság van Nálad! Hmmmmm....

szepyke írta...

Felhőlány, már vártalak, mivel kezdesz?:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...