Két hete kezdtem, most ért véget a folyamat... A Limoncello előzményei, azaz a kezdet ITT található.
Jelenleg kellett hozzá:
- 3 liter víz
- 60 dkg cukor
Ami most történt, az annyi volt, hogy a két hete az alkoholban ázó citormhéjakat és fűszereket leszűrtem. A megfelelő mennyiségű, azaz jelen esetben a három liter vizet felforraltam 60 dkg cukorral. Forrása után teljesen visszahűtöttem, majd az alkoholhoz öntöttem. Ezzel készen vagyunk.
Tisztára mosott üvegekbe megszűrve belemertem.
7 megjegyzés:
Biztos nagyon finom :) Jövöre én is tuti megprobálkozok vele :)
Tudom, mennyire finom.. Egyik nyaraláson sűrűn kortyolgattuk:)))
Elmentem a te verziódat és sort kerítek rá, köszi!!!
Ha az este nem írtam volna: küldök neked egy szép kis díjat nagyrabecsülésem jeléül. ha megkaptad mástól, az se baj. Ezt tőlem kapod.
Szóval nézz be hozzám!
Hajnal, érdemes kipróbálni, és sok-sok süteménybe is kellő darab!
Trinity, mindenképpen, próbáld ki. Imádom, hogy az alkohol így "kiszedi" a citromhéjak színét!
Macus köszönöm, és rögtön megyek!:)
Nálam is elkészült, de már igen csak elkóstolgattuk! :))
Limara, nahát!:)))))
(Időben visszafelé olvasok)...és már nem is mondok semmit... ;)
Megjegyzés küldése